Accreditatie

V&VN

Voor deze opleiding kun je bij ons de accreditatiepunten aanvragen voor het kwaliteitsregister V&V.
Onderwijs Alle scholingen Vervolgopleiding Verpleegkunde Inwendige Aandoeningen (VIA)

Over de opleiding

Ben je verpleegkundige en werk je of wil je gaan werken op een afdeling met patiënten met inwendige aandoeningen? Dan is deze vervolgopleiding iets voor jou. Bij deze opleiding is een aanstelling als verpleegkundige op een afdeling met patiënten met inwendige aandoeningen noodzakelijk.

lees meer

Over de opleiding

De zorg op een afdeling met patiënten met inwendige aandoeningen wordt steeds korter, intensiever en meer complex. Dit vergt specifieke verpleegkundige kennis, vaardigheden en een professionele houding. Tijdens deze vervolgopleiding bieden we je aan om jouw kennis te verdiepen rondom de zorg aan zorgvragers en leer je om deze kennis meteen toe te passen op je praktijkleerplaats. 

Wat leer je?

Naast vakinhoudelijke kennis, zoals de vormen en gevolgen van farmacotherapie en pijnbestrijding, is er ook aandacht voor vakoverstijgende competenties zoals communicatie, klinisch redeneren, EBP, regie op eigen ontwikkeling en deskundigheidsbevordering.

EPA LZ-FO-6

De opleiding start met de EPA LZ-FO-6 (voorheen GMI), die je volgt met verpleegkundigen uit verschillende vervolgopleidingen. In deze module bieden wij je verdieping aan in jouw kennis over de verschillende orgaansystemen. Je gebruikt klinisch redeneren om systematisch je klinische blik verder te ontwikkelen en je observatie en interpretatie van de vitale functies te onderbouwen.
Na de EPA LZ-FO-6 stroom je door naar de specifieke module Inwendige Aandoeningen.

Module 2: Inwendige Aandoeningen

In de tweede module verdiep je je in specifieke inwendige aandoeningen. We gaan in op verschillende behandelswijzen, gevolgen en de daarbij horende specifieke zorg. Om theorie te vertalen naar de praktijk, werken we met casuïstieklessen. Daarmee kun je de theorie vertalen naar jouw eigen specifieke praktijkcontext.

Toetsing en afsluiting

Elke module sluit je af met een schriftelijke toets. Daarnaast is er een praktijkcomponent met bijbehorende praktijktoetsen. Als je de vervolgopleiding voor zowel de theorie als de praktijk succesvol afrondt, ontvang je een diploma.

Theorie en praktijk

We hebben de opleiding ontwikkelt op basis van een analyse van de verpleegkundige beroepspraktijk binnen de interne specialismen. Het praktijkgedeelte voer je uit bij je eigen zorginstelling.

Aanmelden / Vragen

Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact op

Inhoudelijke vragen? Neem contact op

Malon Meeuwsen
Opleider

contactformulier

In het kort

  • Verpleegkundigen.


  • Zoveel tijd kost het

    Theorie

    Aantal lesdagen bij de Radboudumc Health Academy: 15. 
    Uren zelfstudie: gemiddeld 2 uren per lesuur.

    Praktijk

    Praktijkuren: 1200 netto.
    Duur van de opleiding bij een volledig dienstverband is 12 maanden.

    De praktijkinstelling kan aanvullende eisen stellen.
     
    Reken ook in de praktijk op zelfstudie-uren voor onder andere voorbereiding van opdrachten en verslaglegging van je leerproces in de praktijk.

Waarom de Radboudumc Health Academy?

De zorgopleidingen van de Radboudumc Health Academy zijn gericht op de beroepspraktijk. De gastdocenten komen uit het werkveld, er is aandacht voor maatwerk, flexibiliteit en simulatie onderwijs. lees meer

Waarom de Radboudumc Health Academy?

Gastdocent voor de klas
Onze gastdocenten zijn professionals  uit de beroepspraktijk. Zij zijn op de hoogte van actuele ontwikkelingen en geven les vanuit ervaring en expertise. In de les wordt de nadruk gelegd op samen leren: met en van elkaar.

Maatwerk en flexibiliteit
Wij bieden een opleidingstraject aan passend bij je ambities in jouw specifieke beroepspraktijk. Dit realiseren wij o.a. door modulair onderwijs. Je stelt je eigen traject samen van verschillende modules. Het leertraject kan aangepast worden aan individuele leervragen en eerder verworven competenties.

Simulatie onderwijs
Het oefenen van vaardigheden en opdoen van kennis vindt plaats in een realistische werkomgeving via simulatie training. Dit doe je onder begeleiding van deskundigen en samen met je medestudenten.

Klinisch redeneren, Evidence Based Practice (EBP), Crew  Resource Management (CRM) en intervisie zijn vaste leerlijnen binnen onze vervolgopleidingen .
 

Vrijstelling

Door de modulaire opbouw van deze vervolgopleiding is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen. Kom jij hiervoor in aanmerking?

lees meer

Vrijstelling

De vervolgopleiding is opgebouwd uit verschillende modules. De vervolgopleiding start met de EPA LZ-FO-6 (voorheen GMI). Vervolgens wordt gestart met de specifieke modules.

Heb je eerder de EPA LZ-FO-6 gevolgd en wil je een vervolgopleiding gaan doen? Mogelijk kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Door deze modulaire opbouw is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen via het volgende formulier: aanvraag vrijstelling voor een verpleegkundige vervolgopleiding.

Verpleegkundige vervolgopleidingen alle opleidingen

Benieuwd naar de andere verpleegkundige vervolgopleidingen? Bekijk het volledige aanbod van Radboudumc Health Academy.

bekijk aanbod
  • Medewerkers
  • Intranet