Over de opleiding
Ben je verpleegkundige en verleen je verpleegkundige zorg op een Acute Opname Afdeling (AOA) of spoedafdeling? Dan is deze vervolgopleiding iets voor jou. De opleiding kan met of zonder praktijkleerperiode gevolgd worden.
lees meerOver de opleiding
Op de Acute Opname Afdeling (AOA) heb je te maken met een hoge turnover, een grote diversiteit in gezondheidsproblemen en daardoor een veelvoud aan specialismen. In korte tijd bouw je een zorgrelatie met de zorgvrager en diens mantelzorger op.
Tijdens deze vervolgopleiding verdiep én verbreed je jouw verpleegkundige- en medische kennis en vaardigheden die het werken op de Acute Opname Afdeling van je vraagt. Je leert om op een gestructureerde manier je zorgvrager en diens zorgvraag in kaart te brengen en als gesprekspartner deel te nemen aan het team van zorgverleners.
Wat leer je?
Module 1: EPA LZ-FO-6 (voorheen GMI)
De opleiding start met de EPA LZ-FO-6, die je volgt met verpleegkundigen van verschillende vervolgopleidingen. In deze module bieden wij je verdieping aan in jouw kennis over de verschillende orgaansystemen. Je gebruikt klinisch redeneren om systematisch je klinische blik verder te ontwikkelen en je observatie en interpretatie van de vitale functies te onderbouwen.
Na de EPA LZ-FO-6 stroom je door naar de specifieke module Acute Opname Afdeling.
Module 2: AOA
Je krijgt onderwijs over de meest voorkomende ziektebeelden op de AO. Je leert de signalen en symptomen in kaart te brengen en je handelen te onderbouwen met de stappen van klinisch redeneren. Je gaat volgens de ABCDE-methodiek in het skillslab aan de slag om de conditie van de zorgvrager op een methodische manier in kaart te brengen ter ondersteuning van je verpleegkundig handelen.
Toetsing en afsluiting
Beide modules sluit je af met een schriftelijke toets. Als je de vervolgopleiding voor zowel de theorie als de praktijk succesvol afrondt, ontvang je een diploma. Wanneer je alleen het theoretisch gedeelte volgt, ontvang je een modulebewijs.
Theorie en praktijk
We hebben de opleiding samen met de praktijk ontwikkeld. Tijdens de opleiding stimuleren we je om voortdurend de verbinding te zoeken tussen theorie en de toepassing in de praktijk en vice versa. Het praktijkgedeelte voer je uit bij je eigen zorginstelling.
Aanmelden
Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact opIn het kort
-
Verpleegkundigen.
-
De EPA LZ-FO-6 (module 1 van de AOA opleiding), start 10 keer per jaar. De specifieke module Acute Opname Afdeling (AOA), start 1 keer per jaar in december. Neem voor de startdata contact met ons op.
neem contact op -
Bekijk de roosters van alle verpleegkundige vervolgopleidingen.
lees meer -
De opleiding bestaat uit 15 lesdagen op de Radboudumc Health Academy en 1200 praktijkleeruren. Hou daarnaast rekening met zelfstudie-uren voor zowel de theorie als de praktijk.
lees meer
Zoveel tijd kost het
Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit 105 lesuren, verdeeld over 15 lesdagen.
Uren zelfstudie: gemiddeld 2 uur per lesuur.Praktijk
Praktijkleeruren: netto 1200 uur.
Duur van de opleiding bij een volledig dienstverband: 12 maanden.
Reken ook in de praktijk op zelfstudie-uren voor onder andere voorbereiding van opdrachten en verslaglegging van je leerproces in de praktijk. -
Je moet een diploma verpleegkundige, een geldige BIG‐registratie en voor het praktijkgedeelte een aanstelling als verpleegkundige op AOA hebben. De praktijkinstelling kan aanvullende eisen stellen.
-
Bekijk hier de toelichting en een volledig overzicht van prijzen en vervolgopleidingen.
lees meer -
V&VN.
lees meer
Accreditatie
V&VN
Voor deze opleiding kun je bij ons de accreditatiepunten aanvragen voor het kwaliteitsregister V&V. -
Neem voor meer informatie en reserveringsaanvragen contact met ons op.
neem contact op
Studentinformatie
Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meerVrijstelling
Door de modulaire opbouw van deze vervolgopleiding is het mogelijk om vrijstellingen aan te vragen. Kom jij hiervoor in aanmerking?
lees meerWaarom het Radboudumc?
De lessen worden gegeven door specialisten uit de gehele zorgketen.Verpleegkundige vervolgopleidingen alle opleidingen
Benieuwd naar de andere verpleegkundige vervolgopleidingen? Bekijk het volledige aanbod van Radboudumc Health Academy.
bekijk aanbod