Over de opleiding
Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers gezond en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. lees meerOver de opleiding
Als bedrijfsarts draag je eraan bij dat werknemers en werkgevers en veilig kunnen werken. Je adviseert over verzuim, arbeidsre-integratie, preventie en gezondheidsbevordering. Ook bemiddel je als de belangen van de werknemer en werkgever tegenstrijdig zijn. De veelzijdigheid en de maatschappelijke context maakt het werk van de bedrijfsarts aantrekkelijk en dynamisch, maar niet eenvoudig.
De SGBO (Sociaalgeneeskundige beroepsopleidingen) geeft je een praktijkgerichte opleiding tot bedrijfsarts. Zowel de medische rol als de rol van adviseur krijgen veel aandacht in de opleiding.
De SGBO stimuleert actief de ontwikkeling van de bedrijfsgeneeskunde. Om die reden is er veel aandacht voor de wetenschappelijke basis van het bedrijfsgeneeskundig handelen. Je volgt op verschillende momenten gezamenlijk onderwijs met collega’s die de opleiding tot verzekeringsarts volgen bij de SGBO. Zo ontstaat een betere samenwerking tussen deze beroepsgroepen die veel met elkaar gemeen hebben.
Meld je aan
We vertellen graag meer over onze opleiding tijdens een kennismakingsgesprek. Wil je meer weten, neem dan contact op met het SGBO secretariaat.In het kort
-
De opleiding is bedoeld voor artsen die zich willen specialiseren tot bedrijfsarts.
-
De volgende start van de groepen van de reguliere en de verkorte opleiding is in september 2025. Deze groepen lopen reeds vol en vanaf heden kom je op de wachtlijst. Voorafgaand aan de start heb je al 9 tot 12 maanden (afhankelijk van full- of parttime werken) werkervaring opgedaan binnen de bedrijfsgeneeskunde.
-
De opleiding duurt vier jaar bij een fulltime aanstelling. Bij een parttime aanstelling duurt het langer om de praktijkervaring te halen.
-
De opleiding is toegankelijk voor iedereen die als arts is ingeschreven in het BIG-register en ten minste halftime werkt bij een arbodienst met een opleidingserkenning.
-
Bij een start in 2024 kost de reguliere opleiding in het eerste jaar 15.250 euro. Voor de verdere drie studiejaren vindt steeds een indexering plaats.
lees meer
Dit kost het
Bij een start in 2024 kost de reguliere opleiding in het eerste jaar 15.250 euro. Voor de verdere drie studiejaren vindt steeds een indexering plaats waarbij de CPI-index wordt gevolgd om te corrigeren voor inflatie. In veel gevallen betaalt de werkgever de opleidingskosten, informeer hiervoor bij je werkgever. Bij een start in 2024 kost de verkorte opleiding in het eerste jaar 18.500 euro. Voor de verdere studiejaren vindt steeds een indexering plaats waarbij de CPI-index wordt gevolgd om te corrigeren voor inflatie. In veel gevallen betaalt de werkgever de opleidingskosten, informeer hiervoor bij je werkgever.
-
Dit is een opleiding van Eerstelijnsgeneeskunde.
bekijk de medische vervolgopleidingen
Trainingen voor praktijkopleiders
De SGBO biedt basistraining in didactische vaardigheden. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen.
Lees meerTrainingen voor praktijkopleiders
Om praktijkopleider te worden en te blijven is deelname aan didactische scholing nodig. De SBGO biedt een zesdaagse basistraining in didactische vaardigheden. Voor geregistreerde praktijkopleiders is er een gevarieerd aanbod aan vervolgtrainingen. Iedere praktijkopleiders moet jaarlijks twee dagen vervolgonderwijs volgen.
Neem via e-mail contact op met het Team Opleiders voor meer informatie over de inhoud en startdata van deze trainingen.
Zij-instromers en herintreders zijn welkom
Ook als zij-instromer of herintreder ben je van harte welkom bij de SGBO!
Lees meerRadboudumc Health Academy
Meer weten over het scholingsaanbod van de Radboud Health Academy rondom bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde?
lees meer