Over de opleiding
Ben je verpleegkundige en geïnteresseerd in techniek en persoonsgerichte zorg voor patiënten? Ambieer je verdieping in jouw vak als verpleegkundige en ligt jouw hart bij de acute zorg? Dan biedt deze vervolgopleiding alles wat je zoekt. Centraal staan het observeren, bewaken en het ondersteunen van de vitale functies.
lees meerOver de opleiding
Over de opleiding
Tijdens de opleiding werk je op een afdeling die te maken heeft met acute zorg (Intensive Care, Cardiac Care, Medium Care, Spoedeisende Hulp of Recovery) en ondertussen krijg je een theoriemodule aangeboden. De opleiding heeft een verplicht praktijkgedeelte, waardoor het noodzakelijk is dat je een aanstelling hebt op een acute zorgafdeling, zoals hierboven genoemd.
Inhoud onderwijsprogramma
Het bewaken en ondersteunen van de vitale functies: respiratie, circulatie, hersenfuncties en het milieu-interne staat centraal. Je doet hier kennis op waarmee je in de praktijk leert om complexe patiënten adequaat te verzorgen, maar je leert ook wat het betekent om in teamverband in een acute setting te werken.
De samenhang van alle vitale functies leer je door middel van klinisch redeneren met CRM vaardigheden. Daarnaast komt de begeleiding van- en communicatie met de patiënt en de naasten aan de orde.
Wij bieden een hybride vorm van onderwijs aan. Dit betekent dat het onderwijs fysiek, digitaal, virtueel en in het vaardigheidscentrum kan plaatsvinden.
Aansluiting met vervolgopleidingen
De BAZ is de eerste module van alle acute vervolgopleidingen. Na het behalen van de BAZ binnen een acute vervolgopleiding, kun je hiervoor een vrijstelling krijgen wanneer je één van de deze opleidingen gaat volgen:
- Intensive Care Verpleegkundige (IC)
- Cardiac Care Verpleegkundige (CCU)
- Medium Care Verpleegkundige (MC)
- Recovery Verpleegkundige (REC)
- Spoedeisende Hulp Verpleegkundige (SEH)
Theorie en praktijk
Het onderwijsprogramma telt in totaal 82 lesuren en wordt afgesloten met een schriftelijke toets. De gemiddelde duur voor het praktijkleren van de gehele acute vervolgopleiding bij een fulltime-dienstverband voor een BIG-geregistreerde verpleegkundige (supervisieniveau 4, vier basis EPA’s), bedraagt ongeveer 6 maanden.
Gedurende de praktijkopleiding is een e-portfolio beschikbaar waarin het programma van toetsing in de praktijk is opgenomen.
Het praktijkgedeelte van de opleiding voer je uit in je eigen zorginstelling. Bij een succesvolle afronding, ontvang je een CZO diploma.
Om in aanmerking te komen voor het landelijk erkende CZO-diploma, is een CZO accreditatie van je zorginstelling vereist.
Aanmelden
Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact opIn het kort
-
Verpleegkundigen.
-
Wanneer je kunt starten is afhankelijk van jouw persoonlijke leerroute. De verschillende EPA’s worden meerdere keren per jaar aangeboden. Hoe vaak precies varieert per EPA. Voor meer informatie kijk je bij de roosters van verpleegkundige vervolgopleidingen.
bekijk de roosters -
Bekijk de roosters van alle verpleegkundige vervolgopleidingen.
lees meer -
de opleiding bestaat uit 82 lesuren. Hou daarnaast rekening met zelfstudie-uren.
lees meer
Zoveel tijd kost het
Theorie
Aantal lesdagen: ca. 12.
Een lesdag bestaat uit 7-8 lesuren.
Uren zelfstudie: gemiddeld 2 per lesuur. -
Toelatingseisen voor deze opleiding: diploma verpleegkundige met geldige BIG-registratie en een aanstelling als verpleegkundige op een Acute Zorg afdeling (= IC/CC/MC/SEH/VRV).
-
Benieuwd naar de toelichting en een volledig overzicht van prijzen en vervolgopleidingen? Op deze pagina vindt u meer informatie.
lees meer -
CZO
lees meer
Accreditatie
CZO
De Radboudumc Health Academy is CZO-geaccrediteerd voor het theoriegedeelte van de opleiding. Om in aanmerking te komen voor het CZO-diploma, moet jouw zorginstelling ook CZO-geaccrediteerd zijn voor de opleiding. In dat geval ontvang je, na succesvolle afronding van de opleiding, het landelijk erkende CZO-diploma. Meer informatie: www.czo.nl
-
Neem voor meer informatie en reserveringsaanvragen contact met ons op.
neem contact op
Studentinformatie
Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meerVrijstelling
Je kunt bij verschillende vervolgopleidingen in aanmerking komen voor een vrijstelling als je de Basis Acute Zorg hebt gevolgd en behaald.
lees meerVrijstelling
De Basis Acute Zorg kan ook gevolgd worden als eerste module van de volgende vervolgopleidingen:
- Intensive Care Verpleegkundige (IC)
- Cardiac Care Verpleegkundige (CCU)
- Medium Care Verpleegkundige (MC)
- Recovery Verpleegkundige (REC)
- Spoedeisende Hulp Verpleegkundige (SEH)
Ga je, na afronding van de BAZ, alsnog een van bovenstaande vervolgopleidingen volgen, dan kom je mogelijk voor een vrijstelling voor dit gedeelte in aanmerking. Dien je aanvraag in via het formulier aanvraag vrijstelling voor een verpleegkundige vervolgopleiding.
Scholing EOL Evidence Based Practice (EBP)
Met de EOL Evidence Based Practice (EBP) leer je een kritische reflectieve verpleegkundige te worden die regie kan nemen, nu en in de toekomst.
lees meerVerpleegkundige vervolgopleidingen alle opleidingen
Benieuwd naar de andere verpleegkundige vervolgopleidingen? Bekijk het volledige aanbod van Radboudumc Health Academy.
bekijk aanbod