Over de cursus Naar optimale zorg vanuit interprofessioneel perspectief
De zorg bij dementie op jonge leeftijd is volop in ontwikkeling. Het organiseren en bieden van passende zorg voor jonge mensen met dementie en hun systeem is om allerlei redenen uitdagend. In deze opleiding ontwikkel je jouw competenties rondom het werken met deze doelgroep verder.
lees meerOver de cursus Naar optimale zorg vanuit interprofessioneel perspectief
De zorg bij dementie op jonge leeftijd is volop in ontwikkeling. Het organiseren en bieden van passende zorg voor jonge mensen met dementie en hun systeem is om allerlei redenen uitdagend. In deze opleiding ontwikkel je jouw competenties rondom het werken met deze doelgroep verder. Er is aandacht voor o.a.:
- Meest voorkomende oorzaken dementie op jonge leeftijd: kenmerken, beloop, etc.
- Psychosociale begeleiding van jonge mensen met dementie en hun naasten
- Zorgbeleid en organisatie van zorg
- Evidence based practice (EBP) en recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek
- De beleving van jonge mensen met dementie
- Omgaan met probleemgedrag
- (Vroegtijdige) zorgplanning
- Palliatieve zorg
- Euthanasie
Tijdens de opleiding bouw je samen met andere ervaren professionals jouw competenties verder uit. Je gaat ook aan de slag om de zorg en behandeling en de organisatie hiervan in uw eigen werkomgeving te verbeteren.
In het kort
-
Professionele ervaring met de doelgroep jonge mensen met dementie is vereist.
lees meer
Voor wie
De opleiding is bedoeld voor specialisten ouderengeneeskunde, (GZ-)psychologen, verpleegkundig specialisten en physician assistents met minstens een half jaar ervaring met deze doelgroep en met betrokkenheid in de zorg en behandeling van jonge mensen met dementie van minimaal 4 uur per week. De interprofessionele aanpak heeft als doel om te leren van elkaars expertise en zo de zorg en behandeling rondom deze doelgroep te optimaliseren.
-
28 september 2023
-
Minimaal een half jaar specifieke ervaring met jonge mensen met dementie en met een minimale betrokkenheid met deze doelgroep van 4 uur per week.
Motivatie -
Elke contactdag (9-17 uur) vergt gemiddeld drie uur aan voorbereidingstijd. Daarnaast vraagt het schrijven en de uitvoering van het verbeterproject evenals het maken van een CAT (en het volgen van de leerlijn EBP) de nodige tijd. Dat is de reden waarom de 6 contactdagen verdeeld zijn over ruim 1 jaar.
-
De kosten bedragen €2.295. Dit is inclusief lesmateriaal, locatiekosten en begeleiding.
-
Accreditatie is 36 punten. Accreditatie is aangevraagd bij de ABAN voor medisch specialisten, bij het FGzPt voor GZ-psychologen en bij VSR voor verpleegkundig specialisten.
-
Bij annulering tot uiterlijk 30 dagen van tevoren brengen we €35 administratiekosten in rekening. Bij annulering na deze termijn het volledige bedrag.
Scholing Unicity-project
Op weg naar implementatie van de zorgstandaard voor jonge mensen met dementie
lees meer