Over het coschap
Je staat aan het begin van het coschap Huisartsgeneeskunde in het Radboudumc. Hopelijk vind je snel je plek en heb je een leuke en leerzame periode. lees meerMedewerkers
Verantwoordelijk voor het samenstellen van het programma en voor de uitvoering hiervan is het docentteam Coschap Huisartsgeneeskunde.
lees meerMedewerkers
Hugo Stappers, coördinator
Plaatsing
Het coassistentschap ‘Huisartsgeneeskunde’ wordt verzorgd in verschillende huisarts-praktijken, waarmee het Radboudumc een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan. De praktijken waarin de coassistenten geplaatst worden, liggen in het gebied: Nijmegen, Venlo, Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Tiel, Renkum, Arnhem, Deventer, Terborg, Winterswijk, Doetinchem, Zevenaar, Elst. Daaronder vallen enkele praktijken die alleen per auto goed bereikbaar zijn. De coassistenten verdelen zelf in CKO7-vóór de beschikbare plaatsen.Veilige leeromgeving
Uitgangspunt bij de plaatsing van een coassistent is een, wat wij noemen, ‘veilige’ leeromgeving. Als de kans groot is dat de coassistent te maken krijgt met de behandeling van familie en/of veel bekenden is dat naar onze overtuiging niet wenselijk, zowel voor patiënten als de coassistent zelf. De coassistent is in een leersituatie: sommige patiënten in de huisartspraktijk zullen mogelijk moeite hebben met een stage van een bekende of familielid, waarbij deze inzage heeft in hun gegevens en zaken over hen hoort. Ons bezwaar speelt temeer als de begeleidend huisarts ook de behandelend huisarts van de coassistent is. Wij zelf en veel huisartsopleiders vinden de combinatie huisarts zijn van iemand en diezelfde persoon ook opleiden onwenselijk.Dit betekent dat plaatsing niet wordt goedgekeurd:
- in de (groeps)praktijk waar de coassistent zelf patiënt is.
- in een praktijk waar veel familieleden/bekenden zijn ingeschreven.
Checklist
Bekijk de checklist:
-
Je neemt contact op met de stageplaats, nadat bekend is geworden waar je stage gaat lopen, uiterlijk 2 weken voordat u uw coschap begint. Je maakt afspraken voor het introductiegesprek. Dit introductiegesprek kan plaatsvinden tijdens de eerste stagedag of later tijdens de eerste stageweek.
-
Je leest de relevantie webpagina’s onder episode 7, Huisartsgeneeskunde. Hierbij neem je kennis van de doelstelling en de opdrachten behorende bij het coassistentschap.
-
Je stelt een leerbrief op, waarin je je persoonlijke aandachtspunten formuleert (ZSOstartopdracht coassistentschap huisartsgeneeskunde).
-
Je dient te beschikken over een stethoscoop en reflexhamer. Ander instrumentarium zoals een bloeddrukmeter, oor-/oogspiegel e.d. is op de stageplek aanwezig. Voor het beschikbaar zijn van de blokinformatie op Brightspace dien je zelf zorg te dragen. Een witte jas is niet gebruikelijk.