Onderwijs Alle events Afscheid hoogleraar Judith Prins

Symposium 70 jaar Medische Psychologie en afscheidsrede Judith Prins

Op vrijdag 16 mei 2025 neemt Judith Prins afscheid als hoogleraar en afdelingshoofd Medische Psychologie in het Radboudumc. Tevens viert de afdeling Medische Psychologie op die dag haar 70-jarig bestaan met een symposium.

Ter gelegenheid hiervan is er een gecombineerd programma. In het Tandheelkunde gebouw zal het symposium ‘Medisch én Psychologisch, …meer dan logisch’ plaatsvinden. Aansluitend is om 15.00 uur in de Aula van de Radboud Universiteit de academische zitting met afscheidsrede van professor Judith Prins gevolgd door een receptie. 


Aanmelden symposium en afscheidsrede

Let op: meld je voor beide apart aan.

Over het symposium


In het kort

  • Thema: Medisch én Psychologisch,... meer dan logisch
  • Datum: 16 mei 2025
  • Tijd: 11.00 tot 14.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur
  • Locatie: Gebouw Tandheelkunde, Philips van Leydenlaan 25, 6525 EX Nijmegen, prof. Creugerszaal
  • Bekijk de plattegrond van Radboudumc

Programma

Bekijk hier het programma van het symposium.

lees meer

Programma

Medisch én Psychologisch, …meer dan logisch

10.30 - 11.00 uur Ontvangst 
11.00 - 11.10 uur Welkom met dagvoorzitter Eva Eikhout
11.10 - 11.35 uur drs. Harry Horsman, klinisch psycholoog
11.35 - 11.40 uur Muziek met Lady Green
11.40 - 12.05 uur Eva Eikhout
12.05 - 12.10 uur Poëzie met Ruth van Rossum
12.10 - 12.55 uur Lunch
12.55 - 13.20 uur prof. dr. Roy Kessels, klinisch neuropsycholoog
13.20 - 13.25 uur Poëzie met Ruth van Rossum
13.25 - 13.50 uur dr. Bertho Nieboer, gynaecoloog
13.50 - 14.00 uur Afsluiting en muziek met Eva Eikhout & Lady Green

 


Over de sprekers

Meer weten over de sprekers op dit symposium?

lees meer

Over de sprekers

Eva Eikhout

Eva is programmamaker en presentatrice bij o.a. BNNVARA en daarnaast dagvoorzitter, moderator en motivational speaker. Op 9 maart 1996 wordt Eva als eerste van drie dochters kerngezond geboren met een afwijking aan haar ledenmaten. Ze heeft geen handen, geen ellebogen en geen knieën. Eva vertelt op humoristische wijze over haar leven in een wereld die gemaakt is voor mensen mét armen en benen. Aan de hand van huis-, tuin- en keukensituaties neemt zij haar publiek mee in haar verhaal over wendbaarheid, aanpassingsvermogen en alledaagse uitdagingen. 

Harry Horsman

Harry Horsman studeerde klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft zijn GZ-opleiding in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis gedaan en vervolgens zijn opleiding tot specialist (KP) in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Daarna was hij werkzaam in de Nederlandse Astmakliniek in Davos, Zwitserland. Sinds 2020 werkt hij in het Radboudumc, afdeling Medische Psychologie. Hij is betrokken bij de transgenderzorg en bij de algemene medische psychologie voor kinderen en jeugdigen, met als aandachtsgebied de longgeneeskunde. Hij is lid van de visitatiecommissie van de LVMP en tevens docent medische psychologie bij de postdoctorale BIG-opleiding. 

Lady Green

Zussen-duo Lady Green zingt verhalen geïnspireerd door hun werk in de zorg tot leven. De muziek laat zich het beste omschrijven als semi-akoestische (neder)pop met harmonieuze zanglijnen. De teksten zijn herkenbaar, diepgaand en met een knipoog. Muziek die raakt en verbindt.  

Ruth van Rossum

Ruth van Rossum onderzoekt met haar poëzie de ruigte in onszelf en om ons heen. Hoe zijn we gevormd, wat drijft ons, wat brengen we teweeg, hoe houden we ons staande? En wat betekent het om zo kwetsbaar en onvolmaakt te zijn? Ze publiceerde de bundels Eilandranden en Sakasegawa. Met Hans van Rossum bracht ze hun bewerking van de Rubaiyat van Omar Khayyam uit. Binnenkort verschijnt haar nieuwste bundel De maanprinses. Ruth is dichter voor de eenzame uitvaarten in Den Haag, betreedt diverse podia en geeft poëzieworkshops. Als voorzitter van Stichting ArchipelpoëZie verrijkt ze Den Haag met muur- en raamgedichten. Ruth werd in 1960 geboren in Japan en woont in Den Haag. 

Roy Kessels

Roy Kessels is hoogleraar neuropsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkzaam als klinisch neuropsycholoog bij het Vincent van Gogh voor Geestelijke Gezondheid in Venray. Van 2006 tot 2021 was hij als klinisch neuropsycholoog werkzaam bij de afdeling medische psychologie van het Radboudumc. Zijn onderzoek richt zich op de neuropsychologie van stoornissen in leren en geheugen bij onder andere mensen met neurodegeneratieve aandoeningen, cerebrovasculaire ziekten en alcohol gerelateerde cognitieve stoornissen. Hierbij richt hij zich onder meer op het verbeteren van (vroeg)diagnostiek, cognitieve uitkomsten van interventies en niet-farmacologische behandelingen. Hij is (mede-)auteur van diverse handboeken, tests en meer dan 450 internationale wetenschappelijke artikelen. Hij is tevens waarnemend   praktijkopleider klinische neuropsychologie bij Tactus Verslavingszorg en Klimmendaal Revalidatie­specialisten. 

Bertho Nieboer

Dr. Bertho Nieboer is gynaecoloog aan het Radboudumc, oud-hoofdredacteur van Medisch Contact en spreker/dagvoorzitter. In zijn klinische praktijk houdt hij zich vooral bezig met ernstige menstruatieklachten die vaak geen snelle oplossingen hebben. In dat kader ziet hij de meerwaarde van een holistische blik op de persoon tegenover zich. De context van de patiënt beter meenemen in de besluitvorming draagt bij aan betere zorguitkomsten. Hij zal de zaal op een prikkelende manier een spiegel voorhouden, waarbij hij zelfkritiek niet schuwt. 

 

 

Over de afscheidsrede


In het kort


Programma

Ontvangst vanaf 14.30 uur. De afscheidsrede start om 15.00 exact en wordt gevolgd door een receptie van 16.00 - 17.30 uur.


Cadeau

Indien u een cadeau wilt geven, wordt een donatie voor Stichting Quiet Nijmegen via de link op prijs gesteld.

doneer hier
  • Medewerkers
  • Intranet