Over Lectora Online
Lectora Online is een auteurstool waarmee digitaal leermateriaal kan worden gemaakt.
lees meerE-learningmodule laten produceren
Er zijn verschillende mogelijkheden, Team Digitale leermiddelen kan je hierbij helpen. lees meerEtalage digitale leermiddelen
Bekijk hier inspirerende voorbeelden. lees meerEtalage digitale leermiddelen
Bekijk voorbeelden in onze etalage digitale leermiddelen in Brightspace. Open deze link met Google Chrome en log in met je z-nummer.
Heb je geen toegang? Mail de postbus digitaal leren en innoveren om toegang te vragen.
E-learningmodule zelf produceren
Licentie
Om zelf in Lectora Online een e-learningmodule te produceren heb je een licentie nodig. Deze kun je lenen of aanschaffen.
Licentie lenen
De Radboudumc Health Academy heeft een beperkt aantal licenties beschikbaar voor uitleen aan docenten. Toewijzing gebeurt op basis van volgorde van het geplande onderwijs waarvoor een e-learningmodule moet worden ontwikkeld. Een licentie wordt voor twee aaneengesloten maanden uitgeleend.
Aan het einde van de uitleentermijn dien je zelf je materiaal te downloaden en op te slaan, denk hierbij naast de gepubliceerde versie ook aan het exporteren van de Lectora module (.pkg). Wij verzorgen géén backup van je materiaal.
Je kunt een leenlicentie aanvragen via ICT zelfservice o.v.v. ‘Lectora leenlicentie’.
Vermeld op welke afdeling je werkzaam bent, de begindatum van het onderwijs, de gewenste ingangsdatum van de leenlicentie en de doelgroep waarvoor de e-learningmodule ontwikkeld of aangepast moet worden (studenten GNK, BMW, MMD, THK, AIOS, verpleegkundigen, specialisten of anders ).
Licentie zelf aanschaffen
Wil je direct en altijd aan de slag? Schaf dan een eigen (afdelings)licentie aan, deze kost ca €1000, excl. BTW per jaar. Als je in de loop van een kalenderjaar een licentie aanschaft, wordt de prijs naar rato berekend tot het einde van het kalenderjaar.
Je kunt een afdelingslicentie aanvragen via ICT zelfservice o.v.v. “Lectora kooplicentie”. Vermeld in de tekst van de aanvraag je afdeling en kostenplaatsnummer en de ingangsdatum van de licentie. Je afdelingshoofd moet akkoord gaan met de doorbelasting van de kosten.
Ontwerpproces
Bij het ontwerpen van een digitaal leermiddel komt veel kijken. Je moet niet alleen nadenken over de inhoud, maar ook over de manier waarop je inhoud presenteert en vormgeeft. Dit leg je vast in een script. Meer wetenTemplate
Een template is een sjabloon waarin de vorm, opmaak en navigatie deels zijn vastgelegd. Hiermee wordt het ontwikkelen van een e-learningmodule erg gemakkelijk. In Lectora Online vind je verschillende templates die ontwikkeld zijn in de huisstijl van het Radboudumc. Bekijk de verschillende mogelijkheden hier.
Cursussen
We bieden enkele cursussen aan die je kunnen helpen bij het maken van een e-learningmodule. Schrijf je in door een mail te sturen naar birgit.rissenbeek@radboudumc.nl, en noem in je mail de cursusnaam.
Basiscursus Lectora Online
Wil je zelf aan de slag met Lectora Online om je e-module te produceren of aan te passen? Of wil je weten welke mogelijkheden Lectora Online biedt, meld je dan aan voor de basistraining Lectora Online
Kennisclip of e-learningmodule maken? Maak je eigen script!
Kennisclip of e-learningmodule, het start allemaal met een goed script. Leer hoe je een script kunt maken en verken welke mogelijkheden voor digitale leermiddelen er zijn bij de RHA.