Videobewerking

Je kunt je video bewerken om deze geschikt te maken voor je onderwijs. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar.

Movie Maker

Als je zelf videomateriaal heb opgenomen kan je dit aanpassen of samenvoegen met behulp van Windows Movie Maker. Via de servicedesk ICT kun je Windows Movie Maker aanvragen.

Kaltura

Dit is een interactief video- en audioplatform dat is geïntegreerd in Brightspace. Met Kaltura kun je je video bewerken of veranderen in een quiz. Kijk hier voor meer informatie.

Feedback

Wil je feedback op je kennisclip, neem dan contact op met het  team Digitale leermiddelen RHA


Over kennisclips

Een kennisclip is een korte video, bij voorkeur niet langer dan 7 minuten, waarin een bepaald onderwerp of thema wordt besproken. Denk aan een complex begrip of een onderwerp waar studenten herhaaldelijk vragen over stellen. Je kunt kennisclips inzetten als instructie, voorbereiding voor een onderwijsbijeenkomst of om nog eens terug te kijken.

Kennisclips laten produceren

Er zijn verschillende mogelijkheden, Team Digitale leermiddelen kan je hierbij helpen. lees meer

Etalage digitale leermiddelen

Bekijk hier inspirerende voorbeelden. lees meer

Etalage digitale leermiddelen

Bekijk voorbeelden in onze etalage digitale leermiddelen in Brightspace. Open deze link met Google Chrome en log in met je z-nummer.

Heb je geen toegang? Mail de postbus digitaal leren en innoveren om toegang te vragen.

Kennisclips zelf produceren


Powerpoint met voice-over

Je kunt eenvoudig zelf een kennisclip maken in Powerpoint. lees meer

Powerpoint met voice-over

In powerpoint kun je audio opnemen als toelichting op je dia’s. Deze ingesproken powerpoint kun je vervolgens opslaan als video en zo als kennisclip inzetten in je onderwijs.

We maakten onderstaande kennisclip waarin we uitleggen hoe je er zelf één maakt. Gebruik daarnaast deze checklist voor het maken van een goede kennisclip.

Feedback

Wil je feedback op je kennisclip, neem dan contact op met het team Digitale leermiddelen RHA


Je eigen scherm opnemen

Je kunt eenvoudig zelf een opname van je scherm maken. lees meer

Je eigen scherm opnemen

Een schermopname of screencast is bijvoorbeeld erg handig voor een korte video-uitleg of om te laten zien hoe een bepaalde computerprogramma werkt. Er zijn meerdere programma’s waar je een schermopname mee kunt maken.

Kaltura

Dit is een interactief video- en audioplatform dat is geïntegreerd in Brightspace. Je kunt met Kaltura eenvoudig schermopnames maken. Bekijk hier de instructie.

Powerpoint

Met powerpoint kun je eenvoudig een schermopname maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf als spreker in beeld te zijn. De Radboud Universiteit maakte een pagina over het (thuis) maken van onderwijsvideo's. Hierin wordt uitgelegd hoe je met Powerpoint kennisclips kunt maken.

Feedback

Wil je feedback op je kennisclip, neem dan contact op met het team Digitale leermiddelen RHA


Op locatie filmen

Wil je een video op locatie maken? Dat kan! lees meer

Op locatie filmen

Je maakt zelfstandig een video op locatie. Denk hierbij aan video van een klinische handeling, het vastleggen van een interview of het uitleggen van een theorie met behulp van een whiteboard.

Er zijn verschillende mogelijkheden om apparatuur hiervoor te lenen; via de amanuensisdienst, via de kennisclipstudio van de Radboud Universiteit of via de mediahub Radboudumc (intranet). Natuurlijk kun je ook gewoon je mobiele telefoon of tablet gebruiken.

Feedback

Wil je feedback op je kennisclip, neem dan contact op met het team Digitale leermiddelen RHA


H5P interactieve video

Met H5P kun je een bestaande video interactief maken. lees meer

Videobewerking

Je kunt je video bewerken. Er zijn verschillende mogelijkheden. lees meer

Ontwerpproces

Bij het ontwerpen van een digitaal leermiddel komt veel kijken. Je moet niet alleen nadenken over de inhoud, maar ook over de manier waarop je inhoud presenteert en vormgeeft. Dit leg je vast in een script. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet