Planning

Het project duurt 3 jaar en is gefinancierd door ZonMw.

In het eerste jaar doen we een literatuuronderzoek om te lezen wat er nodig is voor een goede interdisciplinaire samenwerking. Deze info gebruiken we in de co-creatie sessies om een plan te schrijven hoe de nieuwe samenwerking er, per regio, uit moet gaan zien. In het tweede jaar brengen we dit plan tot uitvoeren in een pilot studie. Dit geeft ons de mogelijkheid om het plan verder te verbeteren en aan te passen. In het laatste jaar gaan beide regioteams een jaar lang interdisciplinair samenwerken en gaan we meten wat dit oplevert voor de mensen met COPD.

Lopende onderzoeken I-TEAM studie

I-TEAM project Samenwerken rondom de COPD-patiënt in de 1ste-lijn

Het I-TEAM project gaat over het opzetten, verbeteren en evalueren van een interdisciplinair behandelprogramma in de eerste lijn voor mensen met COPD, die een hoge ziektelast ervaren.

lees meer

I-TEAM project Samenwerken rondom de COPD-patiënt in de 1ste-lijn

Het I-TEAM project gaat over het opzetten, verbeteren en evalueren van een interdisciplinair behandelprogramma in de eerste lijn voor mensen met COPD, die een hoge ziektelast ervaren. Een goede samenwerking tussen zorgverleners van mensen met COPD is bewezen effectief, maar is in de eerste lijn nog niet beschikbaar. Met dit project willen we in de regio’s Nijmegen en Uden-Veghel-Oss deze samenwerking opzetten. Daarnaast zullen we de haalbaarheid en effecten van interdisciplinair samenwerken in de eerste lijn onderzoeken.

Het doel van dit project is om de zorg voor patiënten met COPD te verbeteren. We verwachten dat de patiënten een verhoogde kwaliteit van leven zullen ervaren, makkelijker fysieke activiteiten kunnen doen en de zorg als prettiger zullen ervaren. Deze resultaten zien we bijvoorbeeld op ziekenhuisafdelingen of bij patiënten met andere chronische aandoeningen waarbij er op deze manier samengewerkt wordt. Daarom verwachten we dat dit ook geldt voor mensen met COPD in de eerste lijn. Deze studie zal hier meer inzicht in geven.

In het onderstaande plaatje is te zien hoe het I-TEAM project geplaatst kan worden in het zorgpad van een COPD-patiënt.

Aangepaste versie van “The COPDnet integrated care model” – E.H. Koolen


Model(ontwikkeling) I-TEAM

We denken dat een nieuw (samenwerkings-)model kan zorgen voor betere zorg voor de patiënten. In de eerste lijn zien we hier nog ruimte om dit te verbeteren.

lees meer

Uitleg I-Team project

Lees hier meer over het I-Team project

bekijk hier

Contactpersonen

Wilt u meer informatie over het I-TEAM-project, neem dan contact op met:

Lieven de Zwart
Lieven.deZwart@radboudumc.nl

Alex van ’t Hul
Alex.vanthul@radboudumc.nl

Lisette van den Bemt


Planning

Het project duurt 3 jaar en is gefinancierd door ZonMw.

lees meer

I-TEAM studie stuurgroep

  • Bram van den Borst
  • Clarissa Mebius
  • Loek van Cruchten
  • Marianne de Man
  • Martijn Spruit
  • Michel van den Heuvel
  • Rienk Elzinga

Projectleiders

  • Medewerkers
  • Intranet