Over het expertisecentrum
Het Radboudumc behandelt sinds 2008 patiënten met (gecompliceerde) Q-koorts. Inmiddels hebben we veel kennis verworven op het gebied van Q-koorts. lees meerOver het expertisecentrum
Het Radboudumc behandelt sinds 2008 patiënten met (gecompliceerde) Q-koorts. Inmiddels hebben we veel kennis verworven op het gebied van Q-koorts. Binnen het Radboudumc Q-koorts Expertisecentrum richten we ons hoofdzakelijk op de volgende patiënten:
- patiënten met (gecompliceerd verlopende) acute Q-koorts;
- patiënten met chronische Q-koorts;
- patiënten met een verhoogde kans op het ontwikkelen van chronische Q-koorts;
- zwangere vrouwen met Q-koorts;
- patiënten met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS).
Als u een verwijzing naar het Radboud Q-koorts Expertisecentrum krijgt, kunt u binnen twee weken terecht op onze polikliniek.
Samenwerkende afdelingen
Het Radboud Q-koorts Expertisecentrum is een samenwerkingsverband van de afdelingen:- Interne Geneeskunde
- Gynaecologie/Verloskunde
- Cardiologie
- Vaatchirurgie
- Cardiothoracale chirurgie
- Longziekten
- Kindergeneeskunde
- Eerstelijnsgeneeskunde
Europees referentienetwerk
ERN’s zijn virtuele netwerken van Europese zorgverleners. Ze richten zich op het aanpakken van complexe of zeldzame ziekten of aandoeningen.
lees meerQure-studie
De sectie Infectieziekten van de afdeling Interne Geneeskunde startte in 2011 met de Qure-studie, een onderzoek naar de beste behandeling van het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS). lees meerWetenschap
Binnen het Radboudumc Q-koorts Expertisecentrum doen de afdelingen Interne Geneeskunde en Eerstelijnsgeneeskunde onderzoek naar diagnostiek, behandeling en gevolgen van acute en chronische Q-koorts en het Q-koortsvermoeidheidssyndroom. lees meerHet Radboud Expertisecentrum Q-koorts werkt samen met ziekenhuizen in de regio. Tevens werken we nauw samen met de GGD, het RIVM, Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koorts, Q-support en het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV).