Beweegopdrachten onderzoekshorloge
Op deze pagina leest u meer informatie over de beweegopdrachten die u wekelijks uitvoert op uw onderzoekshorloge. Dit onderdeel is voor deelnemers aan Parkinson Op Maat De Novo verplicht. Natuurlijk is het niet erg als het een keer een week niet lukt.Contact
Heeft u vragen over het onderzoek? Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk:
Parkinson Op Maat helpdesk
Telefoon: 024 – 8080141
(op werkdagen van 12:00 - 16:00 uur)
E-mail: info@parkinsonopmaat.nl
Klachten?
Bij klachten kunt u contact opnemen met de klachtencommissie van het Radboudumc.Klachtencommissie (huispost 660)
Antwoordnummer 540
6500 VC Nijmegen
Telefoon: 024 – 361 9105
Doel beweegopdrachten
Lees hier wat het doel is van de beweegopdrachten of bekijk de video van hoofdonderzoeker prof. dr. Bas Bloem. lees meerHoe werken de beweegopdrachten?
De beweegopdrachten verschijnen één keer per week op uw horloge. U bepaalt zelf op welke dag van de week en op welk tijdstip dat is. Wij vragen u om de opdrachten die dag twee keer uit te voeren. Lees hier meer over hoe het uitvoeren van de beweegopdrachten in zijn werk gaat. lees meerHoe werken de beweegopdrachten?
De beweegopdrachten verschijnen één keer per week op uw horloge. U bepaalt zelf op welke dag van de week en op welk tijdstip dat is. Wij vragen u om de opdrachten die dag twee keer uit te voeren met minstens een uur pauze ertussen. In totaal bent u ongeveer 10 minuten bezig met het uitvoeren van de acht opdrachten, dus ongeveer 20 minuten per week. De beweegopdrachten bestaan uit:- Tikken met vinger
- Zittend rusten
- Armen optillen
- Hand openen en sluiten
- Arm draaien
- Stampen met de voet
- Opstaan en lopen
- Stilstaan
U ontvangt eerst een melding op het horloge dat het tijd is om te starten met de opdrachten. Daarna volgen de instructies op het scherm van uw horloge. Een voorbeeld van zo’n instructie vindt u hieronder. Na elke opdracht vraagt het onderzoekshorloge u om te beoordelen hoe het uitvoeren van de opdracht ging.
(klik op de afbeelding om een grotere versie te bekijken)
Uitleg, handleiding en instructievideo
Om u zo goed mogelijk te begeleiden in het uitvoeren van de beweegopdrachten, ontvangt u tijdens uw eerste meetdag uitleg van de onderzoeksmedewerker. U kunt dan ook uw vragen stellen. Hiernaast ontvangt u een uitgebreide handleiding en een instructievideo.
Wat verwachten wij van u?
Lees hier wat wij van u verwachten als u meedoet aan de beweegopdrachten. Let op: u hoeft zich geen zorgen te maken over uw deelname aan dit onderdeel. Als het niet lukt, helpen wij u graag. lees meerWat verwachten wij van u?
Wij vragen u om de beweegopdrachten één keer per week, op een dag en tijd die u zelf kiest, uit te voeren volgens de instructies. Als het een keer niet lukt om de opdrachten uit te voeren, kunt u deze uitstellen tot een later moment. Ook kunt u ervoor kiezen om de beweegopdrachten een keer een week over te slaan. Wel vragen wij u om de beweegopdrachten regelmatig uit te voeren, het liefst dus elke week.Als u hulp nodig heeft met de instellingen of vragen heeft over de beweegopdrachten dan kunt u ook altijd contact opnemen met het team van Parkinson Op Maat, wij helpen u graag:
Telefoon: 024-8080141 (bereikbaar op werkdagen van 12.00 tot 16.00 uur)
E-mail: info@parkinsonopmaat.nl
Knoppen horloge
Hier leest u welke functie de drie knoppen op uw onderzoekshorloge hebben. lees meerKnoppen horloge
Hieronder leggen wij aan u uit waarvoor de drie knoppen op uw onderzoekshorloge dienen:1. Bovenste knop: deze knop kunt u gebruiken om het lichtje op het tijdscherm aan te zetten zodat u bijvoorbeeld ‘s nachts de tijd kunt aflezen in het donker. Deze knop kunt u ook gebruiken om omhoog te gaan als u door het hoofdmenu scrollt.
2. Middelste knop: deze knop gebruikt u om naar het hoofdmenu te gaan.
3. Onderste knop: deze knop kunt u gebruiken om omlaag te gaan als u door het hoofdmenu scrollt. Deze knop kan ook gebruikt worden voor het registeren van parkinsonmedicatie. Als u geen parkinsonmedicatie gebruikt, hoeft u deze functie niet te gebruiken.