Over het expertisecentrum
Het Radboudumc Expertisecentrum voor Mannelijke Onvruchtbaarheid is gespecialiseerd in het onderzoek naar vruchtbaarheidsproblemen bij mannen en in alle typen vruchtbaarheidsbehandelingen.
Naar uw afspraak adres & route
Bezoekadres
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Afspraak op weekdagen of in het weekend
Bij Voortplantingsgeneeskunde gaan afspraken 7 dagen per week door. In het weekend is de looproute en aanmeldprocedure voor onze afdeling anders dan door de week.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op (024) 361 66 44
Routebeschrijving
Waarvoor kunt u bij ons terecht?
In ons expertisecentrum kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid. lees meerWaarvoor kunt u bij ons terecht?
In ons expertisecentrum kunt u terecht voor diagnostiek en behandeling van mannelijke onvruchtbaarheid. Op de afdeling Voortplantingsgeneeskunde zijn combispreekuren waar u als paar op één dag gezien wordt door een uroloog en verpleegkundig specialist. Tijdens deze uitleg wordt u beiden geïnformeerd over de urologische ingrepen die nodig kunnen zijn in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling. Deze urologische ingrepen vinden plaats op dezelfde afdeling waar u onder behandeling bent.Patiëntenverenigingen
Voor verwijzers
Bij een reguliere verwijzing maakt de verwijzer telefonisch een afspraak met de polikliniek of stuurt de verwijsbrief naar ons toe. Zo kan er een gerichte afspraak ingepland worden. lees meerEuropees referentienetwerk
Zorgprofessionals uit dit expertisecentrum werken binnen Europa samen via één van de Europese Referentie Netwerken (ERN’s), die zich richten op zeldzame en complexe aandoeningen.
Adviesaanvraag voor medisch specialisten
De hoofdbehandelaar van de patiënt kan een adviesaanvraag indienen bij het expertisecentrum.
naar formulierAandoeningen en behandelingen
Orphacodes aandoeningen
Op Orphanet staat informatie over zeldzame aandoeningen, expertisecentra en patiëntorganisaties. Het ministerie van VWS heeft de volgende aandoeningen officieel erkend voor dit expertisecentrum.
bekijk aandoeningenGerelateerde aandoeningen
-
Er worden wel zaadcellen aangemaakt, maar ze komen niet in het ejaculaat terecht door bijvoorbeeld een afsluiting in de zaadleider.
-
Er worden geen of te weinig zaadcellen aangemaakt. De oorzaak daarvan is vaak onbekend. In ongeveer de helft van de gevallen kunnen wel zaadcellen worden gevonden in een biopt van de teelbal.
-
Een zeldzame aandoening waarbij nog geen verklaring gevonden is voor de mannelijke onvruchtbaarheid. Mogelijk is er een genetische oorzaak.
-
Als een man verminderd vruchtbaar is, betekent dit meestal dat er een probleem is met zijn zaadcellen. Meestal doen we dan eerst een zaadonderzoek.
lees meer -
Mannen met het syndroom van Klinefelter hebben een vruchtbaarheidsprobleem.
lees meer
Voortplantingsgeneeskunde Resultaten
Hier laten wij de resultaten van verschillende behandelingen zien om u een beeld te geven van de succeskans.
lees meerVoortplantingsgeneeskunde
Bij voortplantingsgeneeskunde houden we ons bezig met behandeling van vruchtbaarheidsstoornissen en hormonale stoornissen.
lees meerWetenschappelijk onderzoek en onderwijs
Wetenschappelijk onderzoek
Ons centrum is betrokken bij een aantal wetenschappelijke studies binnen het Radboudumc.
lees meerWetenschappelijk onderzoek
- Genetische oorzaken van mannelijke onvruchtbaarheid: In het algemeen is de oorzaak van verminderde zaadkwaliteit of de afwezigheid van zaadcellen onbekend. Door middel van dit wetenschappelijk onderzoek willen wij, het IVF-team van het Radboudumc in Nijmegen in samenwerking met de afdeling Genetica van het Radboudumc en de Universiteit van Newcastle (Verenigd Koninkrijk), graag meer te weten komen over hoe mannelijke onvruchtbaarheid ontstaat. We onderzoeken daarvoor het DNA om een beter beeld te krijgen van de genetische veranderingen die onvruchtbaarheid verklaren.
- SUMMER studie: We onderzoeken of mannen door het gebruik van een voedings- of vitaminesupplement de zaadkwaliteit, en daarmee kans op zwangerschap, kunnen verbeteren. Meer informatie kunt u hier vinden.