Kanker vaststellen
De basis van elke behandeling is een juiste diagnose. Als u klachten heeft die kunnen wijzen op kanker of als tijdens een bevolkingsonderzoek een afwijking wordt gevonden, verwijst uw huisarts of specialist u door voor verder onderzoek.
lees meerMultidisciplinair overleg
Na alle onderzoeken bespreekt een multidisciplinair team uw uitslagen. In het multidisciplinaire team zitten specialisten van alle betrokken afdelingen.
lees meerMultidisciplinair overleg
Na alle onderzoeken bespreekt een multidisciplinair team uw uitslagen. In het multidisciplinaire team zitten specialisten van alle betrokken afdelingen, zoals een chirurg, patholoog, internist-oncoloog, radioloog, radiotherapeut en een verpleegkundig specialist. Deze zorgverleners hebben zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van (een specifieke vorm van) kanker. Elke specialist beoordeelt vanuit zijn of haar eigen deskundigheid de uitslagen van uw onderzoeken en draagt bij aan het opstellen van een behandelplan.
Uitslaggesprek
Na de onderzoeken volgt een uitslaggesprek met de arts of verpleegkundig specialist. Als blijkt dat u een kwaadaardige tumor hebt, kan aanvullend onderzoek nodig zijn om uitzaaiingen vast te stellen, het stadium van de ziekte te bepalen en daarmee de juiste behandeling te bepalen. lees meerUitslaggesprek
Na de onderzoeken volgt een uitslaggesprek met de arts of verpleegkundig specialist. Als blijkt dat u een kwaadaardige tumor hebt, kan aanvullend onderzoek nodig zijn om uitzaaiingen vast te stellen, het stadium van de ziekte te bepalen en daarmee de juiste behandeling te bepalen.Tips voor het uitslaggesprek
Tijdens een uitslaggesprek kan er veel op u afkomen. Vooral de diagnose kanker kan veel impact hebben. We raden u daarom aan iemand mee te nemen die u kan steunen en met u mee kan luisteren. Andere tips voor het uitslaggesprek:
- Zet vooraf uw vragen op papier.
- Geef gerust aan als u iets niet begrijpt.
- Maak aantekeningen tijdens het gesprek of vraag dit aan degene die met u meekomt.