Over Metabole Ziekten

Bij het specialisme Metabole Ziekten kunnen kinderen met erfelijke stofwisselingsziekten terecht. 


Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier


Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

Uw afspraak

Als een specialist u verwijst, zorgt deze er telefonisch of schriftelijk voor dat u een afspraak krijgt op de polikliniek bij de juiste specialist. lees meer

Uw afspraak

Een eerste afspraak

Als een specialist u verwijst, zorgt deze er telefonisch of schriftelijk voor dat u een afspraak krijgt op de polikliniek bij de juiste specialist. Bij verwijzing door de huisarts binnen regio Nijmegen, kunt u of uw huisarts per brief een afspraak maken op de polikliniek. Alléén de eigen, lokale kinderarts kan kinderen verwijzen die buiten regio Nijmegen wonen. Na telefonische of schriftelijke consultatie, krijgt u een oproep om onze polikliniek te bezoeken.

Vervolgafspraken

De behandelend arts bespreekt welke behandeling of vervolgonderzoek uw kind krijgt. Ook krijgt u soms een folder mee. De administratie maakt vervolgens een afspraak met u voor het onderzoek of de behandeling. Kan uw kind onverwacht niet langskomen voor een afspraak? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten.

Informatie voor op school en de BSO

Handleidingen en posters voor leidsters/ders en leerkrachten van kinderen met PKU of MCADD

Uw bezoek


Afspraak in het Amalia kinderziekenhuis praktische informatie

Heeft uw kind een afspraak of blijft uw kind één of meer nachten slapen in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

lees meer

Eerste bezoek

Na een eerste gesprek krijgt uw kind een lichamelijk onderzoek. Afhankelijk van de bevindingen is soms verder onderzoek nodig. Dit beslissen we in overleg met u. Als het nodig is, doen we in eerste instantie al verder poliklinisch bloed- of urineonderzoek.

Behandelend arts

Het Radboudumc streeft ernaar dat een en dezelfde specialist u behandelt. Dit is niet altijd haalbaar, omdat alle specialisten op de polikliniek èn in de kliniek werken. lees meer

Behandelend arts

Het Radboudumc streeft ernaar dat een en dezelfde specialist u behandelt. Dit is niet altijd haalbaar, omdat alle specialisten op de polikliniek èn in de kliniek werken. Bovendien werken de arts-assistenten tijdens hun opleiding op verschillende afdelingen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u in de loop van de behandeling een andere specialist krijgt toegewezen.
  • Medewerkers
  • Intranet