Kinderergotherapie
De kinderergotherapeut kan uw kind helpen als er een vraag bestaat over zelfverzorging, school en spel. Dit kan tijdens een opname in het ziekenhuis maar ook tijdens een afspraak op de polikliniek. Voor kinderergotherapie in het Amalia kinderziekenhuis heeft u een verwijzing nodig van een revalidatiearts of medisch specialist. lees meerKinderergotherapie
De kinderergotherapeut kan uw kind helpen als er een vraag bestaat over zelfverzorging, school en spel. Dit kan tijdens een opname in het ziekenhuis maar ook tijdens een afspraak op de polikliniek. Voor kinderergotherapie in het Amalia kinderziekenhuis heeft u een verwijzing nodig van een revalidatiearts of medisch specialist.
Onze kinderergotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van:
- (Opnieuw) leren van vaardigheden voor dagelijkse vaardigheden (eten, drinken, aankleden, verplaatsen en spelen).
- Omgaan met beperkte energie, bijv. als gevolg van een spier- of stofwisselingsziekte of na een ziekte- of behandeltraject: door samen te bepalen welke activiteiten belangrijk zijn en hoeveel energie de verschillende activiteiten kosten, wordt duidelijk hoeveel energie uw kind dagelijks heeft en gebruikt. Dit helpt bij het maken van keuzes wat uw kind wel of niet kan doen en bij het vinden van een balans tussen inspannen en herstellen.
- Advies over hulpmiddelen en voorzieningen. Het uitvoeren van activiteiten kan weer (beter) mogelijk worden door gebruik te maken van hulpmiddelen zoals aangepast bestek, speciale pennen of grippers, schoolmeubilair of door voorzieningen zoals gebruik van een rolstoel.
Het doel van kinderergotherapie is om uw kind zo goed mogelijk te laten doen wat hij/zij kan waarbij we rekening houden met zijn/haar eigen mogelijkheden.
Eerste afspraak
Tijdens een eerste afspraak onderzoekt de kinderergotherapeut hoe het nu met uw kind gaat. Wat kan en doet uw kind zelf en wat zijn de omstandigheden van de omgeving voor uw kind? Denk daarbij aan de woonsituatie, het naar school gaan en hoe goed u uw kind kunt helpen. Ook kijkt de therapeut of er mogelijkheden zijn om dit te verbeteren en welke behandeling of begeleiding daarvoor nodig zijn.
Naar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving
Afspraak met de kinderergotherapeut
Op de polikliniek of bij u thuis (poliklinisch)
Wanneer een revalidatiearts of andere specialist uw kind doorverwijst naar een kinderergotherapeut, maken we een afspraak met u en uw kind. Dit kan op onze polikliniek en in enkele situaties komt een van onze therapeuten bij u thuis langs. lees meerOp de polikliniek of bij u thuis (poliklinisch)
Wanneer een revalidatiearts of andere specialist uw kind doorverwijst naar een kinderergotherapeut, maken we een afspraak met u en uw kind. Dit kan op onze polikliniek en in enkele situaties komt een van onze therapeuten bij u thuis langs. Een afspraak voor een behandeling duurt één tot anderhalf uur. Vaak heeft u maar één afspraak waarbij u advies krijgt voor wat u daarna kunt doen.
Als uw kind in het ziekenhuis ligt (klinisch)
Als uw kind opgenomen is op de verpleegafdeling van het Amalia kinderziekenhuis, kan de behandelend arts de hulp van een kinderergotherapeut inroepen. Onze therapeut komt dan naar de verpleegafdeling toe. lees meerAls uw kind in het ziekenhuis ligt (klinisch)
Als uw kind opgenomen is op de verpleegafdeling van het Amalia kinderziekenhuis, kan de behandelend arts de hulp van een kinderergotherapeut inroepen. Onze therapeut komt dan naar de verpleegafdeling toe. De kinderergotherapeut kan uw kind in het ziekenhuis behandelen, maar kan u ook advies geven over hoe het verder gaat als uw kind weer naar huis mag en of er dan nog behandelingen nodig zijn. Soms kan een kind na ontslag niet naar huis, maar gaat het naar een revalidatiecentrum.