Over de Slik- en kwijlpoli

Ons droolingteam (kwijlteam) heeft meer dan 15 jaar ervaring met onderzoek en behandeling van chronisch overmatig speekselverlies bij uw kind. Op onze polikliniek komen kinderen die veel last hebben van speekselverlies en ouder zijn dan 3 jaar, en kinderen die zich verslikken in speeksel waardoor ze benauwd kunnen zijn, vaak hoesten, dikwijls koorts of longontstekingen hebben. Dit zijn vaak kinderen met een spierziekte of hersenbeschadiging. 

Kinderen met uitgebreide slik- en communicatieproblemen door bv. het Moebiussyndroom kunnen ook bij ons terecht. Ouders of behandelend artsen kunnen een uitgebreid advies van de logopedist en de kinderneuroloog krijgen.


Over de Slik- en kwijlpoli

Op onze polikliniek komen kinderen met slikproblemen of overmatig kwijlen.

lees meer

De afspraak

De afspraak vindt plaats op de polikliniek van het Amalia kinderziekenhuis. Uw kind wordt onderzocht door onze kinderneuroloog en door logopedisten. Aan het eind van de afspraak krijgt uw kind een behandeladvies.



Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres

Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Aanmelden

Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.

Afspraaktijden

Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.

Meer informatie

  • Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route route 785 (Polikliniek Amalia kinderziekenhuis)

Behandeling Overmatig speekselverlies

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij overmatig speekselverlies. lees meer

Meer informatie


Onderzoek Röntgen­onderzoek slikvideo met logopedie bij kinderen

We beelden de slokdarm en het slikken af met behulp van röntgenstralen en een contrastmiddel.

lees meer

Verwijzen naar Slik- en kwijlpoli

Wanneer u een patiënt wilt doorverwijzen vragen wij u om eerst samen met de ouders na te gaan of er mogelijkheden zijn om de slik- en/of kwijlproblemen bij het kind te verminderen. Soms zijn kleine aanpassingen in de thuissituatie, de inzet van logopedist, het voorkomen van slijm of aangepaste voeding al voldoende om de problemen te verminderen. 

lees meer

Verwijzen naar Slik- en kwijlpoli



Polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Op de polikliniek behandelen we kinderen vanaf de geboorte tot 18 jaar. Naast allerlei specialisaties zoals orthopedie, cardiologie en urologie hebben we speciale spreekuren.

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet