Voor uw kind zorgen

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. U kent uw kind het beste en bent een veilige haven voor hem of haar. Wij vragen uw hulp en ondersteuning door zoveel mogelijk aanwezig te zijn en te helpen bij de dagelijkse verzorging van uw kind. Dit kan bijvoorbeeld door bij uw kind te slapen, uw kind aan te kleden of een fles te geven, en te helpen bij de dagelijkse niet-medische/verpleegkundige handelingen. U kunt de dingen doen die u thuis ook doet voor uw kind.

U heeft een belangrijke rol in het behandelteam. Met de verpleegkundige maakt u afspraken over wanneer u bij uw kind bent en hoe u voor uw kind zorgt. We proberen de zorg zoveel mogelijk met u af te stemmen. Ook mag u mee naar de meeste onderzoeken. Kunt u niet aanwezig zijn bij een onderzoek of behandeling, dan wordt uw kind begeleid door de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener.

Twijfelt u welke dingen u zelf kunt of mag doen? Overleg dan met de verpleegkundige.


Voor uw kind zorgen

U mag zo vaak bij uw kind zijn als u wilt. U mag uw kind wassen, aankleden en helpen met eten. U kunt de dingen doen die u thuis ook doet voor uw kind. Ook mag u mee naar de meeste onderzoeken. Twijfelt u welke dingen u zelf kunt of mag doen? Overleg dan met de verpleegkundige. lees meer

Begeleiding

Uw kind kan zich tijdens de opname in het ziekenhuis anders gedragen. Hij of zij kan boos zijn, of afstandelijk. U kunt hierover praten met de medisch pedagogisch zorgverlener van de afdeling.

lees meer

Begeleiding

Uw kind kan zich tijdens de opname in het ziekenhuis anders gedragen. Hij of zij kan boos zijn, of afstandelijk. U kunt hierover praten met de medisch pedagogisch zorgverlener van de afdeling.

Medisch pedagogisch zorgverlener

De medisch pedagogisch zorgverlener begeleidt uw kind tijdens de opname in het ziekenhuis. In overleg met u en de verpleegkundige bereidt de medisch pedagogisch zorgverlener uw kind voor op onderzoeken en/of behandelingen. Hij of zij observeert uw kind en bespreekt de bevindingen met u en het behandelingsteam. Als het voor uw kind nodig is, heeft hij of zij ook contact met een psycholoog.

Ondersteuning

Opname in het ziekenhuis kan zwaar zijn voor uw kind en gezin. U kunt hierover praten met een geestelijk verzorger van de afdeling Zingeving en Spiritualiteit van het ziekenhuis. Ook kunt u hulp krijgen van een maatschappelijk werker, psycholoog of orthopedagoog. U kunt zelf contact met hen opnemen, maar de verpleegkundige kan dit ook regelen. Ouderverenigingen kunnen u ook helpen, zoals de Vereniging Kind en Ziekenhuis.

Paramedische zorg

Als het nodig is, schakelt de behandelend arts ook een fysiotherapeut, ergotherapeut of (pré)logopedist in bij de behandeling van uw kind. Die behandeling kan doorgaan als uw kind weer thuis is.


Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Dit zijn speciaal ingerichte ruimtes met een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. 

lees meer

Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Er is een centrale Huiskamer (de Kiezel). Je vindt deze huiskamer op route 810, vlakbij de verpleegafdelingen op de tweede verdieping. Deze Huiskamer is rond en verdeeld over 3 verdiepingen. Van buiten lijkt het op een kiezelsteen. Vandaar de bijnaam de Kiezel. Daarnaast zijn er nog 4 Huiskamers: op de Neonatologie, Verloskunde en 2 op de Kinder Intensive Care.

De Huiskamers hebben een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. Er is een magnetron, koelkast, koffieautomaat en gratis WiFi. Het is een huiselijke plek in het ziekenhuis om even tot rust te komen. Ook tijdens een operatie of behandeling van uw kind is de Huiskamer een fijn plek om te wachten. U kunt er werken, spelen met uw kind of gewoon even op de bank hangen. U kunt ook visite ontvangen in de Huiskamers en er zijn bordspellen die u kunt spelen. 

Openingstijden

De centrale huiskamer (de Kiezel) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur. Bij de andere huiskamers kunt u altijd terecht. Deze zijn 24 uur per dag geopend.


Blijven slapen

We adviseren dat één van de ouders blijft slapen. De andere ouder, broertjes, zusjes of andere familieleden kunnen gebruikmaken van het hotel La Boutique, Ronald McDonald Huis of Logeerhuis de Boeg.

lees meer

Blijven slapen

U kunt blijven overnachten bij uw kind. Wilt u dan rekening houden met het volgende:

  • Er kan één ouder blijven slapen op de kamer. Dit is prettig voor uw kind.
  • Het is fijn als u het opklapbed of de stretcher opmaakt voordat uw kind gaat slapen en ’s morgens voor 8.00 uur weer opbergt.
  • Draag gepaste nachtkleding.
  • U kunt gebruik maken van de badkamer die aan de kamer van uw kind verbonden is tussen 18.00 uur ‘s avonds en 8.00 uur ’s morgens. 
  • Overdag kunt u de toiletten op de gang gebruiken. ’s Nachts kunt u wel gebruik maken van de toilet op de kamer van uw kind.
  • Koffie en thee kunt u halen bij het apparaat op de afdeling.
  • De ouder die blijft slapen krijgt ontbijt op de kamer. Overige maaltijden moet u zelf regelen. U kunt een gastenmaaltijd bestellen, eten in het restaurant of zelf eten meenemen. De keuze is uiteraard aan u. 
  • Als u zich even wilt terugtrekken en weg wilt zijn uit de ziekenhuissfeer kunt u overdrag gebruikmaken van een van de Ronald McDonald Huiskamers
  • Uw partner of familieleden kunnen overnachten in het Ronald McDonaldhuis, overnachten vlakbij het Radboudumc of logeerhuis de Boeg. Aan deze faciliteiten zijn kosten verbonden.
  • Als uw kind meerdere dagen wordt opgenomen kan het voordeliger zijn om een parkeerkaart voor een week of maand te kopen. 

Baby/child watch

Soms lukt het niet om de hele dag bij uw kind te zijn, voor die momenten kunt u tijdens de opname gebruikmaken van de Baby/Child watch.

lees meer

Baby/child watch

Het liefst wilt u er 24 uur per dag voor uw kind zijn. Soms lukt het u niet om de hele dag bij uw kind te zijn, voor die momenten kunt u tijdens de opname gebruikmaken van de Baby/Child watch. Hiermee kunt u uw kind via een livestream zien op uw telefoon. Daardoor kunt u, zowel binnen als buiten het ziekenhuis, zien hoe het met uw kind gaat. Met de verpleegkundigen kunt u (en indien mogelijk met uw kind) samen besluiten de baby/childwatch aan te zetten.

Overnachten buiten het Amalia kinderziekenhuis


Ronald McDonald Huis Nijmegen

In het Ronald McDonald Huis Nijmegen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in ons kinderziekenhuis.

lees meer

Ronald McDonald Huis Nijmegen

In het Ronald McDonald Huis Nijmegen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in ons kinderziekenhuis. Medewerkers van de afdeling waar uw kind is opgenomen bekijken of u in het Ronald McDonald Huis kunt blijven. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan. Bij binnenkomst schrijven de medewerkers van het Ronald McDonald huis u in. U krijgt een rondleiding door het Huis en uw kamer. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.
 
Route naar het Ronald McDonald huis Nijmegen vanuit het Amalia kinderziekenhuis:

  • Vanuit het Amalia kinderziekenhuis loopt u links de grote gang in richting de hoofdingang.
  • Bij de hoofdingang, het Geert Grooteplein Zuid, slaat u linksaf richting de Philips van Leydenlaan (waar ook de bussen rijden).
  • Sla op de T-splitsing rechtsaf en loop vijftig meter door op de Philps van Leydenlaan
  • Sla op de hoek rechtsaf naar de Kapittelweg.
  • U vindt het Ronald Mc Donald huis na twintig meter aan uw rechterhand.

Contact
Ronald McDonald Huis Nijmegen
Kapittelweg 24
6525 EP Nijmegen
T 024 - 354 09 61
https://www.kinderfonds.nl/huis-nijmegen
nijmegen@ronaldmcdonaldhuis.nl


Logeerhuis De Boeg

In Logeerhuis De Boeg kunnen zieke kinderen samen met hun ouders, broers en zussen kosteloos overnachten.

lees meer

Logeerhuis De Boeg

In Logeerhuis De Boeg kunnen zieke kinderen samen met hun ouders, broer of zus kosteloos overnachten. Dit kan van pas komen als u bijvoorbeeld vroeg met uw kind in het ziekenhuis moet zijn en jullie van ver komen, of als jullie voor een behandeling meerdere dagen achter elkaar in het ziekenhuis moeten zijn.

Wilt u als ouders in de buurt van het ziekenhuis overnachten als uw kind is opgenomen? Dan kunt u gebruikmaken van het Ronald McDonald Huis.

Logeerhuis de Boeg in Groesbeek ligt op 7 minuten rijden van het Amalia kinderziekenhuis en is rolstoeltoegankelijk. In de suites van De Boeg kunnen maximaal 4 personen overnachten. De Boeg heeft een tuin met een trampoline en een speelhuis. 

Meer informatie

Kijk op www.deboegnijmegen.nl voor meer informatie of om uw gezin aan te melden om te blijven slapen.

  • Medewerkers
  • Intranet