Hoe kunt u uw kind helpen?

Uw kind kan de afspraak in het ziekenhuis spannend vinden. U kunt uw kind helpen ontspannen en rustig te zijn. Praat over iets dat uw kind leuk vindt en bespreek na afloop wat goed ging.

Vindt u of uw kind het erg moeilijk om te ontspannen? Geef dit gerust aan de bij de arts of verpleegkundige. 

Other languages

  • Folder Engels / Leaflet English - This leaflet will give you tips on language you can use to make your child's hospital visit less exciting.
  • Folder Duits / Deutsch - Sprache bewusst zu wählen und positive Formulierungen zu verwenden, können dem Kind tatsächlich helfen, sich wohler zu fühlen. Diese Broschüre unterstützt Sie dabei.
  • Folder Turks / Türkçe broşür - Bu broşür, hastane ziyaretini çocuğunuz için daha az heyecanlı hale getirmek için kullanabileceğiniz dil hakkında ipuçları vermektedir.
  • Folder Arabisch
  • Folder Oekraïens / Турецька листівка - У цій брошурі ви знайдете поради щодо мови, яку ви можете використовувати, щоб зробити візит до лікарні менш хвилюючим для вашої дитини.
Amalia kinderziekenhuis Afspraak in het Amalia kinderziekenhuis

Voorbereiden op uw afspraak

Voordat u met uw kind voor een eerste afspraak naar de polikliniek of afdeling gaat, schrijft u uw kind in bij de inschrijfbalie bij de Hoofdingang. Hiervoor heeft u een legitimatiebewijs van uw kind nodig (paspoort of identiteitskaart). Let op: de identificatieplicht in de zorg geldt vanaf de geboorte.

lees meer

Voorbereiden op uw afspraak

Eerste bezoek

Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc? Voordat u met uw kind naar de polikliniek of afdeling gaat, schrijft u uw kind in bij de inschrijfbalie. Hiervoor heeft u een legitimatiebewijs van uw kind nodig (paspoort of identiteitskaart). Ouders moeten voor hun kinderen een geldig legitimatiebewijs hebben als ze naar een zorgverlener gaan. De identificatieplicht in de zorg is voor kinderen anders dan de algemene identificatieplicht. In de zorg is er geen leeftijdsgrens. De identificatieplicht geldt vanaf de geboorte (lees meer over legitimatieplicht in de zorg op Rijksoverheid.nl)

De inschrijfbalie vindt u bij de Hoofdingang. Zorg dat u voor uw eerste bezoek 30 minuten van tevoren aanwezig bent om uw kind in te schrijven.

Herhaalbezoek

Voor een herhaalbezoek meldt u zich ook aan bij de aanmeldzuil bij de Hoofdingang. Hier wordt gecontroleerd of alle gegevens nog kloppen. Daarna meldt u zich aan via de aanmeldzuil van het Amalia kinderziekenhuis (route 785). U ontvangt dan een ticket waarop staat in welke wachtruimte u kunt plaatsnemen.



Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier

Bereikbaarheid

Het Amalia kinderziekenhuis is via meerdere ingangen bereikbaar. Bij Ingang Midden zijn 2 parkeerplaatsen voor langere invalidevoertuigen. Als uw kind wordt opgenomen kunt u een parkeerkaart voor een week of maand kopen. 

meer over bereikbaarheid

Waar heeft u een afspraak?


Polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Op de polikliniek onderzoeken en behandelen we kinderen. Er zijn speciale spreekuren.

Verpleegafdeling Medium Care

Als uw kind wordt opgenomen blijft uw kind slapen op de verpleegafdeling. Eén van de ouders mag ook blijven slapen.

Dagbehandeling en Short Stay Unit (SSU)

Op de dagbehandeling en SSU komen kinderen van 0 tot 18 jaar voor een korte opname. 


Neonatologie

Op de afdeling Neonatologie behandelen we kinderen die te vroeg geboren zijn, tijdens de bevalling in moeilijkheden zijn geraakt of aangeboren afwijkingen hebben.

Intensive Care & High Care Kinderen

De Intensive Care & High Care behandelt en verpleegt kinderen die ernstig ziek zijn.

Verloskunde

De afdeling Verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

Meer informatie


Goed om te weten

  • Uw kind kan de afspraak in het ziekenhuis spannend vinden. Het helpt om te praten over iets dat uw kind leuk vindt.

    lees meer


Onze zorg

Uw kind kan met vele aandoeningen bij ons terecht voor diverse onderzoeken en behandelingen. Ouders en kinderen betrekken we actief bij het zorgproces. lees meer

Voorbereiden op de afspraak

Bekijk samen met uw kind de filmpjes ter voorbereiding op de afspraak in het ziekenhuis. lees meer

Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Dit zijn speciaal ingerichte ruimtes met een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. 

lees meer

Huiskamers

Er zijn 5 Ronald McDonald Huiskamers in het Amalia kinderziekenhuis. Er is een centrale Huiskamer (de Kiezel). Je vindt deze huiskamer op route 810, vlakbij de verpleegafdelingen op de tweede verdieping. Deze Huiskamer is rond en verdeeld over 3 verdiepingen. Van buiten lijkt het op een kiezelsteen. Vandaar de bijnaam de Kiezel. Daarnaast zijn er nog 4 Huiskamers: op de Neonatologie, Verloskunde en 2 op de Kinder Intensive Care.

De Huiskamers hebben een huiselijke sfeer waar zieke kinderen, zwangeren, ouders, broertjes en zusjes naartoe kunnen om even weg te zijn uit de ziekenhuisomgeving. Er is een magnetron, koelkast, koffieautomaat en gratis WiFi. Het is een huiselijke plek in het ziekenhuis om even tot rust te komen. Ook tijdens een operatie of behandeling van uw kind is de Huiskamer een fijn plek om te wachten. U kunt er werken, spelen met uw kind of gewoon even op de bank hangen. U kunt ook visite ontvangen in de Huiskamers en er zijn bordspellen die u kunt spelen. 

Openingstijden

De centrale huiskamer (de Kiezel) is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur. Bij de andere huiskamers kunt u altijd terecht. Deze zijn 24 uur per dag geopend.


Adviesraden

De adviesraden van het Amalia kinderziekenhuis geven advies over wat er beter kan in het kinderziekenhuis. Regelmatig vragen wij patiënten, broertjes, zusjes of ouders om mee te denken.

lees meer

mijnRadboud persoonlijk patiëntendossier

Via mijnRadboud kunt u online het persoonlijke medische dossier van uw kind inzien. Hiermee kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien. U kunt terecht bij de inschrijfbalie of polikliniek als u gebruik wilt maken van mijnRadboud. lees meer over mijnRadboud

Afspraak op afstand (video)bellen

Heeft u een telefonische afspraak of een videogesprek met uw zorgverlener. Lees dan hier waar u rekening mee moet houden.

  • Medewerkers
  • Intranet