Wetenschap­pelijk onderzoek

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie verricht onderzoek naar het ontstaan van ziektebeelden als baarmoederhals- en eierstokkanker, bekkenbodemproblemen, zwangerschapsziekten en onvruchtbaarheid bij man en vrouw. Met nieuwe kennis uit wetenschappelijke studies zoeken we naar mogelijkheden voor de behandeling van deze ziektebeelden. Ook kijken we naar de toepassing van preventieve maatregelen die kunnen leiden tot minder vroeggeboortes en sterfte van pasgeborenen , verbeterde overleving van gynaecologisch kanker en afname van bekkenbodemproblemen.
 

Meer informatie over ons wetenschappelijk onderzoek vindt up onze Engelstalige research-pagina Obstetrics and Gynaecology.

Afdelingen Verloskunde en Gynaecologie

Over de afdeling Verloskunde en Gynaecologie

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie biedt een zeer breed zorgaanbod aan vrouwen in verschillende levensfasen. Wij behandelen patiënten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek. lees meer

Over de afdeling Verloskunde en Gynaecologie

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie biedt een zeer breed zorgaanbod aan vrouwen in verschillende levensfasen. Wij behandelen patiënten met eenvoudige, veel voorkomende aandoeningen tot zeer complexe en zeldzame ziektebeelden en problematiek.

Deelgebieden

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie onderscheidt vier deelgebieden binnen patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs:
  • Algemene Gynaecologie
  • Voortplantingsgeneeskunde
  • Urogynaecologie
  • Verloskunde

De meeste gynaecologen verrichten hun taken binnen één van deze deelgebieden. Het team van medische zorgverleners bestaat verder uit: arts-assistenten (in opleiding tot gynaecoloog), IVF-artsen, arts-echoscopisten, embryologen en verloskundigen. Zij krijgen ondersteuning van verpleegkundigen, analisten, secretaresses en administratief medewerkers.

Naast de zorg voor de patiënt zijn medewerkers betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en onderwijsactiviteiten aan studenten geneeskunde en andere toekomstige zorgverleners. Bij alle werkzaamheden is de patiënt partner. Dat betekent dat we samen beleid en afspraken maken. Het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg is een continu proces waarbij alle medewerkers zijn betrokken.


Contact

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

(024) 361 47 88

Onze aandachtsgebieden


Verloskunde

De afdeling Verloskunde wil graag een betrouwbare partner zijn en je zo veilig, vriendelijk en persoonlijk mogelijk begeleiden tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd. lees meer

Complexe gynaecologie

We onderzoeken en behandelen patiënten met goedaardige (benigne) gynaecologische problemen, zoals bekkenbodemproblemen, endometriose, verzakking, bekkenbodempijn en kinderen met aangeboren gynaecologische afwijkingen.

lees meer

Voortplantings­geneeskunde

Bij voortplantingsgeneeskunde houden we ons bezig met behandeling van vruchtbaarheidsstoornissen en hormonale stoornissen.

lees meer

Gynaecologische oncologie

Bij Gynaecologische oncologie kunt u terecht met (verdenking op) kwaadaardige gynaecologische aandoeningen. lees meer

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 0
Route: 782

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 782

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 0 en volg route 782

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Polikliniek Verloskunde en Gynaecologie

Dagelijks bezoeken vrouwen van alle leeftijden de polikliniek Verloskunde en Gynaecologie. De spreekuren op de polikliniek zijn verdeeld over vier aandachtsgebieden. lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Regionale ziekenhuizen verwijzen patiënten naar onze afdeling voor een aantal bijzondere medische verrichtingen. lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Regionale ziekenhuizen verwijzen patiënten naar onze afdeling voor een aantal bijzondere medische verrichtingen. De afdeling beschikt over bijzondere voorzieningen en specifieke deskundigheid voor de opvang van ernstig zieke zwangeren en zwangeren van wie de zwangerschap wordt bedreigd (bijv. door vroeggeboorte). De polikliniek Prenatale Diagnostiek beschikt over alle mogelijkheden om al tijdens de zwangerschap de kans te bepalen dat het kind het syndroom van Down heeft en om gericht te zoeken naar een bepaalde aandoening. Ook bestaat binnen de afdeling al 25 jaar ervaring met IVF (reageerbuisbevruchting). In Nederland kunnen patiënten voor deze vormen van zorg alleen terecht in universitair medische centra en een aantal grote algemene ziekenhuizen.

Onderwijs

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie draagt bij aan het onderwijs aan studenten Geneeskunde en Biologie. lees meer

Onderwijs

De afdeling Verloskunde en Gynaecologie draagt bij aan het onderwijs aan studenten Geneeskunde en Biologie. Jaarlijks biedt de afdeling een stageplaats aan artsen in opleiding (co-assistenten), leerling-verloskundigen en verpleegkundigen. Zo doen toekomstige zorgverleners praktijkervaring op met verschillende vormen van zorg op de polikliniek en de verpleegafdelingen. De afdeling verzorgt tevens het academische deel van de opleiding tot gynaecoloog. 

Wetenschap­pelijk onderzoek

Met nieuwe kennis uit wetenschappelijke studies zoeken we naar mogelijkheden voor de behandeling van deze ziektebeelden. lees meer

Verpleegafdelingen


Verpleegafdelingen C5

U kunt opgenomen worden op één van de verpleegafdelingen van C5 voor onderzoek, behandeling of een operatie voor de specialismen: Chirurgische Oncologie, Maag-, Darm-, en Leverziekten, Urologie en Gynaecologie en Kort verblijf.

lees meer

Verpleegafdeling Verloskunde

Op de verpleegafdeling Verloskunde behandelen en verplegen we zwangere vrouwen die aan het bevallen zijn en kraamvrouwen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet