Afdelingen Spoedeisende Hulp

Over de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH)

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team staat hier 24 uur per dag voor u klaar.

lees meer

Over de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH)

Bij acute gezondheidsproblemen wordt u verwezen naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons team staat hier 24 uur per dag voor u klaar. Wij verlenen acute zorg voor zowel kinderen als volwassenen. Afhankelijk van uw klachten doen we op de afdeling verschillende onderzoeken om vast te stellen wat de oorzaak is van de klachten en te bepalen welke behandeling het beste voor u is. Wanneer het nodig is, wordt u opgenomen op een van de verpleegafdelingen van het Radboudumc voor verder onderzoek en behandeling.

Wie belt u wanneer?

  • Levensbedreigende situatie? Bel 112! 
  • Niet levensbedreigende (spoed)klachten tijdens kantooruren: bel uw huisarts of uw specialist. Als het nodig is, verwijst uw huisarts u door.
  • Niet levensbedreigende (spoed)klachten na kantooruren: bel de huisartsenpost in uw regio.

Uw huisarts of verwijzer wordt geïnformeerd 

Wij informeren uw huisarts of andere verwijzer over uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Uw (huis)arts krijgt bericht over de reden van uw bezoek, de uitslag van onderzoeken die uitgevoerd zijn, de ziekte die is vastgesteld (diagnose), de behandeling en of u opgenomen moest worden op een van onze verpleegafdelingen.


Contact

Spoedeisende Hulp

(024) 361 41 87
contactformulier

Naar de SEH adres en route

route 760

Ingang: Spoedeisende Hulp

bekijk route

Naar de SEH adres en route

Bezoekadres

Geert Grooteplein 22
6525GA Nijmegen

Huispostnummer: 760

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 22
Ga naar binnen bij: Spoedeisende Hulp

Een bezoek aan de Spoedeisende Hulp


Wachttijden en de volgorde waarin wij patiënten behandelen

Op de Spoedeisende Hulp behandelen we patiënten die het snelst zorg nodig hebben als eerste. Wanneer er veel patiënten tegelijk naar de Spoedeisende Hulp gebracht worden of er zijn dringende spoedgevallen, moet u daardoor soms wachten.

lees meer

Wachttijden en de volgorde waarin wij patiënten behandelen

Op de Spoedeisende Hulp behandelen we patiënten die het snelst zorg nodig hebben als eerste. Wanneer er veel patiënten tegelijk naar de Spoedeisende Hulp gebracht worden of er zijn dringende spoedgevallen, moet u daardoor soms wachten. Deze patiënten moeten direct geholpen te worden. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer kans er is dat ze overleven.

We weten welke patiënten nog wachten

Eén van de verpleegkundigen wordt geïnformeerd als er patiënten op de Spoedeisende Hulp binnen komen en houdt hier overzicht over. Hierdoor weten we welke patiënten nog in de wachtkamer zitten en hoe lang zij wachten. We doen er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. 

Wachten op de uitslag van onderzoek

Als er bloed of urine bij u wordt afgenomen, of als er een röntgenfoto of echo wordt gemaakt, duurt het minstens een uur voordat de arts de uitslag heeft van deze onderzoeken.


Kosten van uw bezoek aan de spoedeisende hulp

De kosten voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp worden betaald door uw zorgverzekeraar, maar het bedrag valt wel onder het eigen risico. Dat betekent dat u de kosten zelf moet betalen tot het bedrag van het eigen risico.   

lees meer

Kosten van uw bezoek aan de spoedeisende hulp

Geen kosten voor de huisarts of huisartsenpost

Is de situatie niet levensbedreigend? Ga dan naar uw huisarts of (buiten kantoortijden) naar de huisartsenpost. Voor de kosten van een bezoek aan de huisarts(enpost) hoeft u geen eigen risico te betalen.

Eigen risico voor bezoek aan de Spoedeisende Hulp

De kosten voor een bezoek aan de Spoedeisende Hulp worden betaald door uw zorgverzekeraar, maar het bedrag valt wel onder het eigen risico. Dat betekent dat u de kosten zelf moet betalen tot het bedrag van het eigen risico. Is de rekening hoger dan uw eigen risico, dan krijgt u de kosten boven het eigen risico vergoed. Dit geldt ook als u via de huisarts naar de Spoedeisende Hulp verwezen bent.

Zonder doorverwijzing naar de Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende Hulp van het Radboudumc werkt samen met de huisartsen van het UGC Heyendael. Patiënten die zonder verwijzing van de huisarts naar de Spoedeisende Hulp komenen niet direct spoedeisende hulp nodig hebben, verwijzen we in overleg door naar UCG Heyendael. Het UGC ligt op loopafstand van de Spoedeisende Hulp.


We letten op tekens van geweld

Bij elke patiënt die op de Spoedeisende Hulp komt, checken we of er signalen zijn die kunnen wijzen op geweld in de thuissituatie. Dit doen we door te letten op tekens van mishandeling of verwaarlozing. Medewerkers van het Radboudumc moeten dit doen volgens de meldcode 'huiselijk geweld en kindermishandeling'.

meer informatie

Klachten

Wij willen altijd de zorg op de Spoedeisende Hulp verbeteren en horen graag van als u verbeterpunten heeft. Dit kan via mail seh@radboudumc.nl. Wanneer u een klacht heeft kunt u dit natuurlijk ook officieel melden via de klachtenbemiddeling. 

klachtenbemiddeling

Onze expertise

U kunt met alle acute gezondheidsproblemen terecht op onze Spoedeisende Hulp. Wij zijn gespecialiseerd in:  

  • (Kinder)traumacentrum en brandwondenzorg
  • Slachtoffers van (seksueel) geweld
lees meer

Onze expertise

U kunt met alle acute gezondheidsproblemen terecht op onze spoedeisende hulp. Wij zijn gespecialiseerd in:  


Informatie voor professionals


Onderwijs op de Spoedeisende Hulp

Het onderwijs voor onze studenten richt zich met name op de spoedeisende geneeskunde. Het Radboudumc is een erkende opleidingsinstelling waar artsen zich tot SEH-arts kunnen specialiseren.

lees meer

Onderwijs op de Spoedeisende Hulp

Het onderwijs voor onze studenten richt zich met name op de spoedeisende geneeskunde. Het Radboudumc is een erkende opleidingsinstelling waar artsen zich tot SEH-arts kunnen specialiseren. Ook bieden we leerwerkplekken voor SEH-verpleegkundigen.

De SEH levert daarnaast docenten aan:

  • De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
  • Radboudumc Health Academy
  • Skillslabs (oefenplaatsen waar u in een nagebootste situatie vaardigheden kunt oefenen
  • Nationale en internationale cursussen   

Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de acute geneeskunde beperkt zich meestal niet tot de Spoedeisende Hulp. Vaak werken we samen met andere zorgorganisaties en richten we ons zowel op medische als op verpleegkundige onderwerpen.

lees meer

Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de acute geneeskunde beperkt zich meestal niet tot de Spoedeisende Hulp. Vaak werken we hiervoor samen met andere zorgorganisaties en richten we ons zowel op medische als op verpleegkundige onderwerpen.

De SEH draagt bij aan de voortdurende verbetering van de kwaliteit van spoedzorg door wetenschappelijk onderzoek, zowel nationaal als internationaal. De focus ligt vooral op spoedzorg voor kwetsbare ouderen en op innovatie.

 

Spoedeisende Hulp team

  • Medewerkers
  • Intranet