Vragenlijsten
Vragenlijsten
Digitale voorbereiding
Om uw gezondheid goed in kaart te brengen, sturen wij u digitale voorlichting toe via mijnRadboud. We kunnen pas een afspraak inplannen als we uw vragenlijsten retour hebben ontvangen.
lees meerDigitale voorbereiding
Om uw gezondheid goed in kaart te brengen, sturen wij u digitale voorlichting toe via mijnRadboud. Als u nog geen mijnRadboud heeft, ontvangt u een brief met inloggegevens om u aan te melden.
Zodra u in mijnRadboud ingelogd bent, leest u dat er voorlichting en een vragenlijst klaar staat. De vragenlijst ter voorbereiding van uw scopie, vindt u onder 'MIjn dossier' en vervolgens 'vragenlijsten'. De vragenlijst heet 'Digitale voorbereiding voor uw scopie'. De vragenlijst begint met een aantal video's die u moet bekijken. Na de video's volgt de vragenlijst over uw medische conditie. Vul deze vragenlijst zo volledig mogelijk in, ook uw actuele medicijngebruik als daar om gevraagd wordt. Verder vragen wij u om akkoord te geven voor het onderzoek. Houdt u er rekening mee dat wij pas kunnen starten met het plannen van uw onderzoek nadat we de vragenlijsten van u retour ontvangen hebben. In de vragenlijst staat een datum in te vullen voor... Dit mag u negeren. Wij vragen u de vragenlijst zo spoedig mogelijk in te vullen en te retourneren, zodat we zo nodig een telefonisch consult kunnen plannen en/of het onderzoek.
Pré-sedatie poli
Wij nodigen u uit voor de pré-sedatie poli van het Endoscopie Centrum als u geen gebruikt maakt van de digitale voorlichting. lees meerPré-sedatie poli
Als u geen computer en/of mailadres heeft en dus geen digitale voorlichting kunt of wilt ontvangen, krijgt u een gesprek met de verpleegkundige van de pré-sedatie poli.
Over de pré-sedatie poli
Op de pré-sedatie poli krijgt u uitleg over het onderzoek en bespreken we bijzonderheden over de scopie met u. Houd een actuele medicijnlijst eventueel bij de hand.
Wij brengen uw medische conditie zo goed mogelijk in kaart. Dit doen we op basis van de aanvraag voor een scopie door uw behandelend arts of naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek. We schatten eventuele risico's in en treffen samen met u maatregelen, zodat u goed voorbereid naar het onderzoek gaat. We bespreken de voorbereidingen voor het onderzoek, zoals het nuchter zijn, gebruik van bloedverdunners en het reinigen van de darmen. Ook beoordelen wij uw medicijngebruik; waar u eventueel voor het onderzoek mee moet stoppen of aanpassen. In de brief leest u of de afspraak telefonisch is of dat u naar de pré-sedatie poli moet komen.
Planning van het onderzoek
Na uw bezoek aan de pré-sedatie poli zal de secretaresse het onderzoek voor u inplannen.
Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen met betrekking tot voorlichting via mijn Radboud. lees meerVeel gestelde vragen
-
U kunt inloggen en aanmelden met behulp van DigiD. U heeft hiervoor de DigiD-app nodig.
De huidige inlogmethode met gebruikersnaam en wachtwoord blijft nog wel tijdelijk bestaan, maar wij adviseren om in te loggen via de DigiD-app. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Centrale Inschrijfbalie. Dit kan per e-mail: mijnradboud@radboudumc.nl of telefonisch via 024-3614443 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur).
-
U kunt hierover contact opnemen met de Centrale Inschrijfbalie. Dit kan per e-mail: mijnradboud@radboudumc.nl of telefonisch via 024-3614443 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur). Zij kunnen een nieuwe activatiecode voor u aanmaken.
-
De vragenlijst ter voorbereiding van uw scopie, vindt u onder ‘Mijn dossier’ en vervolgens ‘Vragenlijsten’. De vragenlijst heet ‘Digitale voorbereiding voor uw scopie’. De vragenlijst begint met een aantal video’s die u moet bekijken. Na de video’s volgt de vragenlijst.
-
Nee, de vragenlijst is niet in te vullen via de mobiele telefoon of via de app van mijnRadboud. De vragenlijst functioneer alleen via een tablet / laptop / computer en alleen via een internet browser.
-
Nee, omdat er video’s verwerkt zitten in de vragenlijst, kunt u de vragenlijst niet per post ontvangen en invullen. Als u de vragenlijst niet wilt of kunt invullen via mijnRadboud, neem dan contact op met het Endoscopiecentrum via 024-3614189 (maandag t/m vrijdag tussen 8.00 – 17.00 uur). Zij zoeken dan samen met u naar een passende oplossing.
-
Ja, er wordt van u verwacht dat u de vragenlijst nu al invult. De datum die aangegeven staat in de vragenlijst heeft betrekking op de datum tot wanneer de vragenlijst beschikbaar is. Echter is het invullen van de vragenlijst noodzakelijk voor het inplannen van uw onderzoek. Als u de vragenlijst niet invult, kunnen wij uw onderzoek niet plannen.
-
Dit komt omdat u waarschijnlijk niet alle velden (correct) heeft ingevuld. De knop ‘Doorgaan’ verandert van grijs naar blauw wanneer u alles heeft ingevuld. Als de knop blauw is, kunt u erop klikken. Controleer dus nogmaals of u alle velden heeft ingevuld.
Controleer verder of u de lengte in centimeters heeft ingevuld en zonder de toevoeging cm (dus alleen cijfers). Controleer ook of u het gewicht heeft ingevuld in kilogram, zonder de toevoeging kg en zonder komma’s.
Controleer of u de allergieën heeft ingevuld. Als u dit heeft gedaan, controleer dan of u heeft geklikt op de knop ‘Ik heb het bekeken en indien van toepassing aangepast’. Deze knop wordt dan blauw.
Als u bloedverdunnende middelen gebruikt, controleer dan of u alle vragen heeft beantwoord die nu extra aan u gesteld worden.
-
Als de vragenlijst niet meer zichtbaar is als u het tabblad ‘Vragenlijsten’ opent, dan heeft u de vragenlijst goed naar ons verstuurd. Zorg ervoor dat u op de laatste pagina al uw gegevens nog eens controleert en vervolgens klikt op de knop ‘Verzenden’.
Ook kunt u de verzonden vragenlijst terugvinden in uw Postvak bij ‘Verzonden berichten’.
Plannen afspraak
Plannen afspraak
Beoordelen vragenlijsten
Zodra wij de vragenlijsten van u hebben ontvangen worden deze beoordeeld door de verpleegkundige. Zij bepaalt, zo nodig in overleg met de arts, of het onderzoek ingepland mag worden door de secretaresse en binnen welke termijn.Telefonisch consult
Als de verpleegkundige op basis van de vragenlijst over uw medische conditie nog aanvullende vragen heeft, of u heeft in de vragenlijst aangegeven nog vragen te hebben, dan ontvangt u eerst een afspraak voor een telefonisch consult.Bevolkingsonderzoek
Als u via het bevolkingsonderzoek verwezen bent, krijgt u naast digitale voorlichting ook een afspraak op de pré-sedatie poli. De coloscopie wordt binnen 1 tot 2 weken na deze poli afspraak gepland. De afspraakbrief hiervoor krijgt u mee na het gesprek op de pré-sedatie poli.Afspraakbevestiging
Bevestiging
De secretaresse plant de afspraak in op basis van instructies van de verpleegkundige en arts.
lees meerOnderzoek of behandeling
Voorbereiding
Hoe kunt u zich voorbereiden?
Lees ter voorbereiding goed de informatie over uw specifieke onderzoek of behandeling. Voor sommige afspraken begint u twee dagen van tevoren al met de voorbereiding.Onze onderzoeken en behandelingen
Uw afspraak
Ontvangst
U wordt op het Endoscopie Centrum ontvangen door de secretaresse aan de balie. Zij controleert uw persoonsgegevens. Als er iets gewijzigd is, geeft u dat dan door aan de secretaresse. U neemt vervolgens plaats in de wachtruimte, tot een verpleegkundige u meeneemt naar een voorbereidingsruimte.Sedatie
Het onderzoek of de behandeling vindt plaats in één van de 5 scopiekamers. Het is mogelijk om een roesje te krijgen. We spreken dan van sedatie. Via een infuusnaaldje krijgt u een kalmeringsmiddel en/of een pijnstiller. Als u een onderzoek of behandeling onder sedatie heeft gehad, dan blijft u na het onderzoek gemiddeld nog een half uur ter observatie in de nazorgruimte.
Niet alleen naar huis
U mag dan gedurende 12 uur niet deelnemen aan het verkeer. Door de sedatie mag u niet alleen de afdeling verlaten. Zorg dat u begeleiding meeneemt die u naar huis kan brengen. Uw begeleider heeft de mogelijkheid om in de wachtkamer of het restaurant te wachten totdat u naar huis mag.
Na het onderzoek
Uitslag
Uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. Dat is uw maag-, darm- leverarts, een andere specialist of uw huisarts.Voor het uitslaggesprek betekent dat:
- Het secretariaat van het Endoscopie Centrum maakt alleen afspraken voor een uitslaggesprek als de MDL-arts de scopie heeft aangevraagd.
- U maakt zelf een afspraak voor het uitslaggesprek als de scopie is aangevraagd door uw huisarts of een andere specialist.