Kamers en isolatie
Onze units hebben eenpersoonskamers waarvan enkele met isolatiemogelijkheid. Hierdoor kunnen patiënten ook geïsoleerd verpleegd worden: patiënten met een bacterie of virus dat gevaarlijk kan zijn voor de omgeving of patiënten die zelf beschermd moeten worden tegen bacteriën en virussen van anderen.

Bewakingsmogelijkheden en cameraobservatie
Tijdens uw verblijf op de IC/MC bent u verbonden met allerlei elektronische apparatuur. Daarnaast wordt u bewaakt met behulp van een camera. lees meerBewakingsmogelijkheden en cameraobservatie
Tijdens uw verblijf op de IC/MC bent u verbonden met allerlei elektronische apparatuur. Deze apparatuur heeft een bewakingsfunctie, zoals registratie van hartritme, bloeddruk en temperatuur. Ook zijn er infuuspompen voor het toedienen van infuusvloeistoffen en medicijnen.Iedere patiënt kan geobserveerd worden met een camera die in de patiëntenkamer geplaatst is. De beelden worden niet opgeslagen, maar kunnen worden gezien op een monitor achter de centrale bewakingsbalie. Het deels sluiten van het patiëntengordijn rond het bed belemmert het camerazicht op de patiënt.


Apparatuur rond het bed
Rond het bed van de patiënt ziet u allerlei apparaten voor ondersteuning van de belangrijke lichaamsfuncties, en behandeling en bewaking van de patiënt. lees meerApparatuur rond het bed
- De computer verzamelt en registreert gegevens van onder andere de bewakingsmonitor, de bloeduitslagen en de röntgenfoto’s. Alle informatie samen vormt het digitale patiëntendossier. Dit biedt de behandelend artsen en verpleegkundigen een duidelijk overzicht van de situatie van de patiënt.
- De bewakingsmonitor registreert alle metingen bij de patiënt, zoals hartslag, ademhaling, bloeddruk en zuurstofgehalte in het bloed.
- De beademingsmonitor toont alle gegevens en metingen over de beademing van de patiënt.
- Als de patiënt niet (goed) kan ademen, gebruiken we een beademingsmachine. Deze machine kan de ademhaling ondersteunen of helemaal overnemen. De patiënt krijgt een buisje, een zogenaamde tube. De tube gaat via de mond of neus in de luchtpijp. Omdat de tube tussen de stembanden ligt, kan de patiënt niet praten of ander geluid maken.
- De patiënt krijgt via deze infuuspomp medicijnen toegediend. Bijvoorbeeld slaap-, rustgevende en pijnmedicatie, bloeddrukondersteunende medicatie en antibiotica.
- Deze infuuspomp zorgt voor de vochttoediening bij de patiënt. Meestal is dit een vochtoplossing met zout en/of glucose. Als een patiënt sondevoeding krijgt, sluiten we een voedingsinfuus aan op de voedinspomp. Sondevoeding is vloeibare voeding via bijvoorbeeld een neussonde.
Centrale balie
Alle patiëntenkamers staan in verbinding met de centrale balie. Patiënten worden vanaf de centrale balie bewaakt. Er staat een centrale monitor waar de bewakingsmonitoren van alle patiënten op samenkomen. De bereiding van medicijnen vindt hier plaats en bezoekers melden zich hier.Elektronisch Patiëntendossier
Al uw medische en zorggegevens slaan we op in een individueel digitaal patiëntendossier (EPIC). Iedere medewerker die bij uw zorg en behandeling is betrokken legt observaties, behandelingen, afspraken, verslagen en bevindingen vast in dit unieke dossier. lees meerElektronisch Patiëntendossier
Al uw medische en zorggegevens slaan we op in een individueel digitaal patiëntendossier (EPIC). Iedere medewerker die bij uw zorg en behandeling is betrokken legt observaties, behandelingen, afspraken, verslagen en bevindingen vast in dit unieke dossier. Ook worden alle onderzoeks- en meetgegevens en laboratoriumgegevens er in opgeslagen. Dat kan via een computer op de patiëntenkamer of op een andere plek in het ziekenhuis. Uitgebreide veiligheidssystemen zorgen ervoor dat onbevoegden en buitenwereld geen toegang hebben tot het dossier. Vragen over uw dossier kunt u stellen aan uw behandelend arts.
