Over de afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en behandeling van hart- en vaatziekten bij volwassenen.

Wij zijn gespecialiseerd in:
  • hartkatheterisatie
  • hartritmestoornissen
  • erfelijke hartziekten
  • aangeboren hartafwijkingen
  • vrouwen met hart- en vaatziekten
  • ouderen met hart- en vaatziekten
Afdelingen Cardiologie

Over de afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en behandeling van hart- en vaatziekten bij volwassenen. lees meer

Contact

Polikliniek Cardiologie

(024) 361 93 50

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Cardiologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 616

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725 (Cardiologie)

Praten over uw behandelwen­sen Informatie voor patiënten en hun naasten

In het Radboudumc bieden we medisch zinvolle zorg. Dat doen we in samenspraak met u. Als patiënt kunt u meedenken over uw behandeling en daarbij aangeven wat uw wensen daarin zijn. lees meer

Meedoen aan ons weten­schappelijk onderzoek

Wij verrichten verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Hiermee krijgen we meer inzicht in hart- en vaatziekten. Uw cardioloog kan vragen of u hieraan mee wilt werken.

lees meer

Meedoen aan ons weten­schappelijk onderzoek

Wij verrichten verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Hiermee krijgen we meer inzicht in hart- en vaatziekten. Zo kunnen we nieuwe onderzoeks- en behandelmethodes ontwikkelen of bestaande methodes verbeteren. We werken daarnaast regelmatig mee aan onderzoek dat door een firma of stichting is opgezet. Dit kan bijvoorbeeld een geneesmiddelenonderzoek of een onderzoek naar een pacemaker zijn.

Vrijwillig en anoniem
Uw cardioloog kan u benaderen voor deelname aan een onderzoek. Medewerking is altijd vrijwillig en anoniem. Als u meedoet ondertekent u een toestemmingsformulier. U kunt ieder moment uw deelname beëindigen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over ons wetenschappelijk onderzoek? Neem contact op met de onderzoeksafdeling via T (024) 361 67 85.


 


Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze locaties


Polikliniek Cardiologie

In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Cardiologie van het Radboudumc. Op deze pagina vindt u praktische informatie met betrekking tot uw bezoek aan de polikliniek.

lees meer

Eerste Hart hulp (EHH)

De Eerste Hart Hulp is 24 uur per dag open voor mensen met hartklachten. De afdeling is ingericht om snel een diagnose te kunnen stellen en zo nodig de behandeling te starten.

lees meer

Hartbewaking

U wordt opgenomen op de afdeling Hartbewaking als u speciale zorg nodig heeft bij hartklachten. Bijvoorbeeld na een hartinfarct of bij hartritmestoornissen. Het is dan nodig om uw hartritme en bloeddruk intensief te bewaken.

lees meer

Polikliniek Hartfalen

Cardiologen en verpleegkundigen gespecialiseerd in hartfalen werken nauw samen bij onze polikliniek Hartfalen. lees meer

Hart­katheterisatie

Op onze afdeling kunt u terecht voor onderzoeken en behandelingen als een drukmeting, dotteren, opsporen van hartritmestoornissen, implanteren/vervangen van pacemakers en ICD ‘s.

lees meer

Polikliniek Hartvaatcentrum

Binnen de polikliniek Hartvaatcentrum verlenen we gespecialiseerde zorg aan patiënten met problemen aan het hart en/of de grote bloedvaten in de borstkas.

lees meer

Verpleeg­afdeling Hart, Vaat en Long C4

Op de verpleegafdeling Hart, Vaat en Long (C4) werken de volgende specialismen nauw met elkaar samen: Cardiologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Longziekten en Heelkunde.

lees meer

Behandeling Hartrevalidatie

Na een hartaandoening of een ingreep aan het hart heeft u waarschijnlijk veel vragen. Tijdens de revalidatie krijgt u veel informatie en u gaat oefeningen doen. Samen bepalen we uw doelen en stellen we een persoonlijk programma op. Zo helpen we u om weer lichamelijk en geestelijk fit te worden. lees meer

Polikliniek Syndroom van Turner (volwassenen)

Het syndroom van Turner is een aangeboren aandoening die alleen vrouwen kunnen hebben. Bij dit syndroom ontbreekt één van uw twee vrouwelijke chromosomen (XX) geheel of gedeeltelijk. lees meer

Centrum Hartcentrum Nijmegen

U kunt bij Hartcentrum Nijmegen terecht als u last heeft van niet-acute aandoeningen van het hart: hartritmestoornis, pijn op de borst of hartruis. Bij Hartcentrum Nijmegen wordt u onderzocht door de cardiologen van het CWZ en het Radboudumc. lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet