Over de afdeling Hartbewaking
U wordt opgenomen op de afdeling Hartbewaking als u speciale zorg nodig heeft bij hartklachten, bijvoorbeeld wanneer u een hartinfarct heeft gehad of hartritmestoornissen heeft.
lees meerOver de afdeling Hartbewaking
U wordt opgenomen op de afdeling Hartbewaking als u speciale zorg nodig heeft bij hartklachten, bijvoorbeeld wanneer u een hartinfarct heeft gehad of hartritmestoornissen heeft.
Het is dan nodig om uw hartritme en bloeddruk intensief te bewaken. Hiervoor sluiten we u aan op apparatuur waarmee we onder andere uw hartritme en bloeddruk op een monitor in de gaten kunnen houden. Ook krijgt u een infuus voor het geven van en medicijnen. Onze artsen en verpleegkundigen kunnen de gegevens van deze apparatuur vanuit de centrale verpleegpost en artsenkamer zien. Zo hebben zij continu zicht op uw situatie.
-
Op de Hartbewaking is plek voor 7 patiënten, verdeeld over 2 tweepersoonskamers en 3 eenpersoonskamers. Op de kamers is cameratoezicht. De beelden hiervan worden niet opgeslagen.
-
Op de Hartbewaking werken verschillende verpleegkundigen: Cardiac Care verpleegkundigen en verpleegkundigen die hiervoor in opleiding zijn. U wordt zoveel mogelijk door dezelfde verpleegkundige verzorgd. Ook is er 24 uur per dag een arts-assistent of een arts in opleiding tot cardioloog aanwezig. Deze arts werkt onder supervisie van de cardioloog die eindverantwoordelijk is voor uw behandeling. Als het nodig is, vragen we advies aan andere deskundigen binnen of buiten het ziekenhuis.
Voedingsassistenten zorgen overdag voor het eten en drinken. -
U krijgt met meerdere zorgverleners te maken. Zij zorgen samen voor u en uw behandeling. Uw hoofdbehandelaar is eindverantwoordelijk en zorgt onder andere voor een goede afstemming tussen de zorgverleners. De naam van uw hoofdbe- handelaar staat vermeld op het informatiebord op uw kamer.
-
Tijdens de artsenvisite komt uw behandelend arts langs om te bespreken hoe het met u gaat. Dit is tussen 9.30 en 12.00 uur. U kunt dan vragen stellen over uw medische behandeling. Ook kunt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met uw behandelend arts. Informeer hiervoor bij een van de verpleegkundigen.
-
6.00 - 7.00 uur Bloedafname en controles 8.00 uur Verzorging 9.30 - 12.00 uur Artsenvisite 12.30 - 14.30 uur Rusttijd 12.00 – 21.00 uur Bezoektijd Onderzoeken en behandelingen vinden plaats tussen 8.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 17.30 uur.
-
Op deze afdeling werken we met het voedingsconcept FoodforCare. Dit houdt in dat u 6 keer per dag hapjes en maaltijden krijgt aangeboden.
-
De bezoektijd is van 12.00 tot 21.00 uur en u mag 2 bezoekers per dag ontvangen. Overleg met uw naasten wie er op een bepaalde dag op bezoek kunnen komen. Wij kunnen van deze tijden en maatregelen afwijken als dit beter is voor het herstel van onze patiënten en bij medische of verpleegkundige zorg. Onze verpleegkundigen zullen dit dan bij u aangeven.
Wanneer u verzorgd, onderzocht of behandeld wordt, vraagt de verpleegkundige bezoekers om even te wachten. Om rust te creëren voor de ernstig zieke patiënten op de afdeling, hebben we enkele voorwaarden opgesteld:- Verpleegkundige en medische zorg gaat altijd voor.
- Het kan voorkomen dat de verpleegkundige of arts het bezoek verzoekt om tijdelijk de kamer te verlaten, omdat zorg/onderzoek verricht wordt. Het bezoek kan dan wachten in het dagverblijf. Wij vragen hiervoor uw medewerking .
- Alleen uw contactpersoon mag bij u aanwezig zijn tijdens de artsenvisite en alleen als u daar zelf toestemming voor geeft.
- De artsenvisite vindt plaats tussen 9.30 en 12.00 uur.
- Wanneer u op een meerpersoonskamer ligt, verlaat uw bezoek tijdelijk de kamer als de artsen visite lopen bij een van uw kamergenoten. Dit i.v.m. de privacy van de andere patiënten.
- Er mogen maximaal 2 bezoekers bij u op de kamer als 1,5 meter afstand gehouden kan worden.
- Houd op een meerpersoonskamer rekening met de andere patiënt(en).
- Respecteer de rust en privacy van uw kamergenoten.
- ‘s Nachts mag er alleen bezoek bij u als de verpleegkundige dit noodzakelijk vindt. Uw bezoek kan in het hotel La Boutique overnachten.
- Verpleegkundige en medische zorg gaat altijd voor.
-
Voor vragen of opmerkingen over uw verblijf kunt u bij de verpleegkundige terecht. Daarnaast raden wij u en uw familie aan om vragen en opmerkingen over uw behandeling te noteren. Dan heeft u uw vragen bij de hand als de arts langskomt.
-
U heeft bepaalde rechten als patiënt. Deze zijn vastgelegd in de wet. Bijvoorbeeld het recht op begrijpelijke informatie over uw zorg.
-
De afdeling Cardiologie doet wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe medicijnen en behandelmethoden. U kunt worden gevraagd om mee te werken aan zo’n onderzoek. Uiteraard is deelname altijd vrijblijvend en krijgt u alle informatie die nodig is om hier een beslissing over te nemen.
Neem voor informatie hierover contact op met de afdeling Research Cardiologie
T (024) 818 71 93
E research@cardio.radboudumc.nl -
Op verschillende plekken in en om het Radboudumc hangen camera’s. Zo waken wij over uw veiligheid en onze eigendommen. Ook op de afdeling Hartbewaking maken we voor uw en onze veiligheid gebruik van cameraobservatie. Deze beelden zijn live en worden niet opgeslagen. Heeft u hier een vraag over, dan kunt u terecht bij uw verpleegkundige.
Beter uit bed
Bij het Radboudumc kiezen we voor een actief herstel. Vanuit de gedeelde visie dat het stimuleren van activiteit voor, tijdens en na de ziekenhuisopname beter is voor het herstel van de patiënt.
lees meerContactpersoon
Wij werken met het ‘contactpersoon-systeem’. Dit houdt in dat één persoon alle informatie over uw zorg ontvangt. Hij of zij kan de informatie doorgegeven aan andere familieleden en vrienden. Voor informatie verwijzen wij altijd naar deze contactpersoon.Locatie
Bezoekadres
Hartbewaking
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen