Wat is een telemetrie en hoe werkt het?
Bij een telemetrie meten we uw hartritme via een zender. Deze zender zit in een kastje dat u met u meedraagt. Op uw borst zitten 5 elektroden geplakt die met het kastje verbonden zijn. lees meerWaarom krijgt u een telemetrie?
Uw behandelend arts kan in de volgende situaties een telemetrie voorstellen:- We vermoeden dat u een hartritmestoornis heeft.
- U loopt het risico een hartritmestoornis te krijgen.
- U heeft een hartritmestoornis gehad en we willen eventuele nieuwe ritmestoornissen meten.
- U heeft een hartritmestoornis waarvoor we u behandelen. Met de telemetrie willen we het effect van de behandeling vaststellen.
Aandachtspunten
-
De ontvangst van de telemetriezenders werkt alleen op de verpleegafdeling. Daarom vragen we u tijdens het onderzoek op de afdeling te blijven.
lees meer
Blijf op de verpleegafdeling
De ontvangst van de telemetriezenders werkt alleen op de verpleegafdeling. Daarom vragen we u tijdens het onderzoek op de afdeling te blijven. U kunt wel rondlopen met de telemetriezender. De verpleegkundige geeft u dan een tasje om de zender in op te bergen. Wanneer u voor een onderzoek toch naar een andere locatie in het ziekenhuis moet, regelt de verpleegkundige dit. -
De telemetriezender mag niet vochtig worden. Daarom mag u zich wel wassen, maar niet douchen.
lees meer
Wassen/douchen
De telemetriezender mag niet vochtig worden. Daarom mag u zich wel wassen, maar niet douchen. Wanneer u zich wast, moeten de draden (elektroden) op hun plek blijven zitten. Als er toch een of meerdere draden loslaten zal de verpleegkundige draden weer op de juiste wijze vastmaken. -
De elektroden van de telemetriezender zijn met stickers aan uw borst verbonden. Deze stickers vervangen we om de 3 dagen.
lees meer
Bevestigingsstickers op uw borst
De elektroden van de telemetriezender zijn met stickers aan uw borst verbonden. Deze stickers vervangen we om de 3 dagen. Jeuken de stickers of doen ze pijn? Meld het dan bij de verpleegkundige. Op elke kamer liggen speciale removerdoekjes om de plakresten van de stickers goed te verwijderen. -
Als u een telemetrie krijgt plaatsen we een infuusnaaldje in uw hand of arm. Dit is uit voorzorg.
lees meer
Infuusnaaldje uit voorzorg
Als u een telemetrie krijgt plaatsen we een infuusnaaldje in uw hand of arm. Dit is uit voorzorg. Via het infuus kunnen we direct medicijnen geven als een hartritmestoornis zich voordoet. De medicijnen komen dan rechtstreeks in het bloed en werken zo het snelst.
Duur van de telemetrie
Uw behandelend arts beslist wanneer de meting niet meer nodig is. De verpleegkundige verwijdert dan de telemetriezender en elektrodestickers.Betrokken afdelingen
Eerste Hart hulp (EHH)
De Eerste Hart Hulp is 24 uur per dag open voor mensen met hartklachten. De afdeling is ingericht om snel een diagnose te kunnen stellen en zo nodig de behandeling te starten.
lees meerHartbewaking
U wordt opgenomen op de afdeling Hartbewaking als u speciale zorg nodig heeft bij hartklachten. Bijvoorbeeld na een hartinfarct of bij hartritmestoornissen. Het is dan nodig om uw hartritme en bloeddruk intensief te bewaken.
lees meer