Wat is een holteronderzoek?
Uw kind krijgt een holteronderzoek. Een holter is een apparaatje dat het hartritme registreert. Zo onderzoeken we of uw kind hartritmestoornissen heeft
lees meerContact Amalia kinderziekenhuis
Polikliniek
(024) 361 44 15
Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier
Over het onderzoek
Voor het onderzoek
Er is geen speciale voorbereiding nodig voor het onderzoek. Het is wel belangrijk dat uw kind niet is ingesmeerd met bodylotion of olie, omdat de plakkers anders niet goed blijven plakken.
Tijdens het onderzoek
Op de borstkas worden 3 á 4 plakkers geplakt. De snoertjes zijn aangesloten aan het kastje.
lees meerTijdens het onderzoek
In de spreekkamer trekt uw kind de bovenkleding uit. Er worden dan 3 á 4 plakkers op de borstkas geplakt. Er zitten snoertjes aan de plakkers en die zijn aangesloten aan het kastje. Vervolgens wordt er gecontroleerd of het kastje goed werkt. Het kastje wordt ingesteld om 24 uur of langer te registreren. Als de plakkers en het kastje zijn aangesloten, mogen jullie naar huis of terug naar de afdeling.
Tijdens het dragen van de holter vragen we jullie om samen een dagboek bij te houden. Hierin schrijven jullie op wat je tijdens het dragen van de holter doet. Ook klachten mag hierop opgeschreven.
Uw kind mag gewone dingen doen, zoals spelen, slapen, eten, drinken, sporten en naar school. Als er activiteiten zijn die de klachten uitlokken is het juist belangrijk om dit tijdens deze meting te doen.
- Als één van de plakkers loslaat, dan kunt u of uw kind deze zelf weer vastplakken op dezelfde plaats. U krijgt vervangende plakkers mee naar huis.
- Uw kind mag niet zwemmen, douchen of in bad gaan zolang het kastje wordt gedragen.
Na het onderzoek
Na de afgesproken tijd mogen de plakkers eraf. De holter en het dagboekje levert u in en na ongeveer twee weken belt de kindercardioloog met de uitslag.
lees meerNa het onderzoek
Na de afgesproken tijd mogen de plakkers eraf. Dat mag u thuis doen. De plakkers mogen daarna weggegooid worden. De holter en het dagboekje mogen dan ingeleverd worden bij de receptie van het ziekenhuis. Daarvoor hoeft uw kind zelf niet mee te komen.
De kindercardioloog belt ongeveer 2 weken na het inleveren, om de uitslagen te bespreken. Soms wordt het bespreken van de uitslag gecombineerd met een poliklinische controle.
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Ingang: Hoofdingang
Route: route 785
Naar uw afspraak polikliniek Amalia kinderziekenhuis

Bezoekadres
Polikliniek Amalia kinderziekenhuis
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Aanmelden
Meld uw kind aan bij de aanmeldzuil. Daar krijgt u een ticket met een oproepcode. Neem daarna plaats in de wachtruimte en wacht tot uw oproepcode op het wachttijdenscherm verschijnt. Op het scherm ziet u ook een kamernummer staan. Loop samen met uw kind naar de juiste kamer, de zorgverlener komt uw kant uit.
Afspraaktijden
Als het nodig is dat uw kind eerst wordt gezien door de doktersassistent, worden jullie 15 tot 30 minuten eerder uitgenodigd. De doktersassistent meet en weegt uw kind en doet soms ook wat andere metingen ter voorbereiding op de afspraak.
Meer informatie
- Lees hier hoe u uw kind kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.
Routebeschrijving


