Bekijk hieronder alle events van de Radboudumc Health Academy.
Wilt u zelf een event organiseren? Neem dan contact met ons op.
Aanvang: 10.30
Nu de digitale technologie definitief zijn intrede in de dagelijkse zorgprocessen heeft gemaakt, worden, ook bij interdisciplinaire behandelingsplanning, conventionele diagnostische records steeds vaker vervangen door intra-orale scans en digitale set-ups. Het behandelteam kan met elkaar klinisch en virtueel de planning optimaliseren, de voortgang van de behandeling monitoren en het resultaat voorspelbaarder maken.
Digitalisering en evolutie in 3D printing heeft er mede toe geleid dat doorzichtige aligners in de orthodontie vaker worden toegepast in plaats van conventionele vaste apparatuur, ook bij een gecombineerde orthodontisch chirurgische behandeling. De lachlijn, occlusie en het weke delen mondprofiel van de patiënt kunnen met deze werkwijze in de behandelplanning betrokken worden.
Nieuwe inzichten in anatomie en krachtoverbrenging van orthodontische apparatuur maken het sinds kort mogelijk om een te smalle bovenkaak skeletaal te verbreden met behulp van een skeletaal afgesteunde D-MED distractor die poliklinisch geplaatst kan worden. Door het toepassen van deze innovatieve behandelmodaliteit kunnen meer patiënten behandeld worden met minder invasieve chirurgie. Innovatie en nauwe samenwerking tussen Orthodontie en MKA zorgen voor de verbreding en verrijking van het vakgebied en zijn toonaangevend voor de organisatie van zorg, onderwijs en onderzoek voor de nabije toekomst.
prof. dr. J.G.J.H. (Jan) Schols (08-03-1959) studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Nijmegen van 1977 - 1982 en werkte vervolgens als tandarts algemeen practicus in de praktijk van Dr.Med.Dent. H.J. Romswinkel, Voerde (Duitsland).
Na zijn specialistenopleiding Orthodontie (1983 - 1987) behaalde hij in juni 1988 een doctoraat in de medische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij bleef parttime werkzaam als staflid bij de afdeling Orthodontie en Craniofaciale Biologie van het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen en ook bij de Katholieke Universiteit Leuven en combineerde dit tot december 2014 met een eigen orthodontische praktijk in Waalwijk.
Tot 1 mei 2020 was hij hoofd van de sectie Orthodontie en Craniofaciale Biologie en opleider voor het specialisme Dento-Maxillaire-Orthopaedie bij het RadboudUMC in Nijmegen.
In april 2021 werd hij aangesteld als medisch directeur/kwartiermaker van het Centrum voor Mond en Gelaat van het Radboudumc en in september 2021 benoemd tot Hoogleraar Orthodontie bij de afdeling Tandheelkunde.
Dr. T. (Tong) Xi, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg, Research Coordinator op de Afdeling Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Radboudumc, Nijmegen.
In 2002 begon Tong Xi met de opleiding tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen die hij in 2007 met cum laude heeft afgerond. Na een versnelde opleiding geneeskunde is hij in 2010 gestart aan zijn specialisatie tot MKA-chirurg onder de leiding van professor Stefaan Bergé. In 2015 is hij gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen met zijn proefschrift over 3D-analyse van postoperatieve stabiliteit na chirurgische kaakcorrecties. In hetzelfde jaar werd hij staflid binnen de afdeling MKA in het Radboudumc.
Dr. Tong Xi is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met complexe kaak- en aangezichtsafwijkingen.
Daarnaast heeft hij een passie voor het onderzoek en het ontwikkelen en toepassen van innovatieve behandeling in de dagelijkse praktijk. Met behulp van 3D beeldvorming, augmented reality en artificial intelligence, heeft hij als doel het resultaat van zijn behandeling nog voorspelbaarder te maken en de behandeling minder belastend te maken voor alle patiënten.
Welkom bij Onderwijs
Bekijk hieronder alle events van de Radboudumc Health Academy.
Wilt u zelf een event organiseren? Neem dan contact met ons op.