Bekijk hieronder alle events van de Radboudumc Health Academy.
Wilt u zelf een event organiseren? Neem dan contact met ons op.
Aanvang: 14.30
Daar waar 10 jaar geleden slechts de ‘early adopters’ een intra-orale scanner hadden, gebruikt nu al 30% van de Nederlandse tandarts een intra-orale scanner. Naar verwachting bereiken we binnen een paar jaar de echte omslag van analoog naar digitaal in de tandheelkunde. Intra-orale scanners worden momenteel vooral gebruikt voor de productie van indirecte werkstukken, van kronen, inlays, bruggen, frames tot volledige prothesen. Naast de huidige indicatiegebieden, is onze verwachting dat nieuwe generatie scanners ook een belangrijke rol gaan krijgen als diagnostisch hulpmiddel bij de periodieke mondcontrole.
Naast het gebruik van digitale scans zal ook artificial intelligence bewust en onbewust een belangrijke rol gaan krijgen in onze werkprocessen. Van het controleren van gemaakte scans, het automatisch detecteren van problemen, monitoren van de mondgezondheid tot aan ‘decision making’.
Dit zal kansen en nieuwe mogelijkheden geven, maar ook zijn er bedreigingen… Tijdens onze presentatie zullen we u meenemen hoe “Deep Learning”, neurale netwerken en “Big Data” de tandheelkunde zullen gaan veranderen. Naast een blik in de toekomst willen we u praktische digitale tips geven waar u in het heden mee uit de voeten kan om zo uw tandheelkundig werk leuker en gemakkelijker te maken.
Joerd van der Meer deed in 1989 tandartsexamen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Na de militaire dienst als tandarts bij de Koninklijke Marine, werkte hij enkele jaren in een groepspraktijk in Drenthe. In 1996 begon hij als docent voor de disciplinegroep Tandheelkunde/Mondhygiëne van de RuG. Vanaf 1998 tot januari 2002 was hij werkzaam als docent en onderzoeker bij de afdeling “Endodontologie” van de KUN onder leiding van dr. Werner Willemsen. Sinds 1998 heeft hij een verwijspraktijk voor endodontologie gedurende 2 dagen in de week. Sinds januari 2002 parttime werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij in 2016 is gepromoveerd op 3D technologie en digitale workflows. Tevens is hij sinds 2009 “Honorary Research Associate” bij het “University College of London Eastman Dental Institute”.
Bas Loomans (1974) is in 2007 gepromoveerd op het gebied van de adhesieve tandheelkunde. In 2008 heeft hij enkele maanden als gastdocent/onderzoeker op de KU Leuven gewerkt, waarna hij nu op het Radboudumc in Nijmegen een aanstelling als associate professor heeft. Hij is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en geeft onderwijs, postacademische cursussen en wordt regelmatig gevraagd voor lezingen in binnen- en buitenland. Hij is projectleider van het ‘Radboud Tooth Wear Project’, een omvangrijk klinisch project dat zich richt op de etiologie en behandeling van ernstige gebitsslijtage, daarnaast is hij begeleider van een zestal PhDstudenten op het gebied van ernstige gebitsslijtage en zelfhelende composietmaterialen.
Hij is (co-)auteur van 70 internationale publicaties en van diverse boekhoofdstukken. Naast zijn aanstelling op de universiteit is hij één dag per week werkzaam als algemeen practicus in een verwijsen groepspraktijk MondzorgOost in Nijmegen, waar zijn speciale aandacht uitgaat naar de adhesieve en reconstructieve tandheelkunde bij de behandeling van verworven en aangeboren gebitsafwijkingen zoals ernstige gebitsslijtage, schisis en amelogenesis imperfecta.
Welkom bij Onderwijs
Bekijk hieronder alle events van de Radboudumc Health Academy.
Wilt u zelf een event organiseren? Neem dan contact met ons op.