Auteursrecht en bronvermelding, we hebben er bijna dagelijks mee te maken in ons onderzoek en onderwijs. Weet jij welke regels je wettelijk gezien moet toepassen? En wist je dat je nauwkeurig moet zijn in wat je via Brightspace met studenten deelt? Om je goed te informeren en op weg te helpen, organiseert het Auteursrechtinformatiepunt (AIP) van de Universiteitsbibliotheek in de laatste week van november inloopmomenten en lunchpresentaties.
Op veel studiemateriaal dat docenten voorschrijven aan studenten rust auteursrecht. Voor het gebruik daarvan in de digitale leeromgeving (Brightspace) en in onderwijsreaders moet een vergoeding worden betaald. Met de zogeheten Easy Access-regeling wordt een groot deel van het hergebruik van dit materiaal in een keer afgekocht voor alle universiteiten. Hier zijn echter wel strikte regels aan verbonden.
Lunchpresentaties (inclusief gratis lunch)
Het AIP legt je tijdens de presentatie in 30 minuten uit welke auteursrechtelijke regels gelden en hoe je ze gemakkelijk en correct tijdens je college en daarbuiten in onderwijsmateriaal toepast. Alle presentaties zijn in beginsel Engelstalig, tenzij alle deelnemers Nederlandstalig zijn.
- Woensdag 27 november 11.00 – 12.00 uur: voor alle faculteiten
- Donderdag 28 november 12.30 – 13.00 uur: Medische Wetenschappen
Inloopmomenten
Heb jij vragen over auteursrecht in onderwijs en het toepassen van de Easy Access Regeling? Of wil je meer weten over je rechten en plichten wanneer je zelf auteur bent van onderwijsmateriaal? Loop tijdens een van onderstaande momenten binnen bij de collega’s van het AIP.
- Dinsdag 26 november 14.00 - 16.00 uur, Locatie: Medische bibliotheek (Radboudumc Experience Centre)
- Vrijdag 29 november 10.00 - 13.00 uur - Locatie: Medische bibliotheek (Radboudumc Experience Centre)
Kijk voor meer informatie op de website van de Radboud Universiteit.
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws
Nieuw portaal voor wetenschappelijke stages OnStage
3 september 2024Vanaf september gebruikt het Radboudumc een nieuw portaal voor wetenschappelijke stages: OnStage. Met behulp van dit portaal kunnen studenten van de Medische Faculteit eenvoudig een passende stage vinden.
lees meer