Nieuws Aandacht voor Endometriose

15 juli 2024

Endometriose is een chronische aandoening waarbij weefsel dat lijkt op endometrium (baarmoederslijmvlies) buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit veroorzaakt bij veel vrouwen veel gezondheidsproblemen; vaak zo erg dat het hen weerhoudt om een 'normaal'  leven te kunnen leiden. Op dit moment wordt er veel aandacht besteed aan Endometriose. Binnen het Radboudumc is veel expertise op het gebied van Endometriose en zien we veel patienten die hieraan lijden.

Vragen

Heeft u vragen over Endometriose kijk dan op onze pagina Wat is Endometriose. Hier leest u meer over Endometriose en legt hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde Annemiek Nap in een video uit wat het is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Daarnaast vertelt Annemiek in een aparte video wat de mogelijkheden zijn om zwanger te worden als je Endometriose hebt.

Eerder dit jaar beantwoordde Annemiek vragen van patienten tijdens een live vragenuurtje op Facebook (hiervoor heeft u een Facebook-account nodig).

Studie

Op dit moment loopt er een studie gefinancierd door ZonMw naar andere behandelmethoden tegen Endometriose. Kan bijvoorbeeld een bepaald dieet in combinatie met psychologische begeleiding positief (of negatief) effect hebben op pijn en kwaliteit van leven. Deze studie wordt geleid door Annemiek Nap.

Verwijzing

Vermoedt u dat u Endometriose heeft, maak het dan bespreekbaar bij uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar een specialist.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet