Nieuws Vacatures Raad van Bestuur

23 augustus 2024

Voor de werving van twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur zijn vanaf nu de vacatures beschikbaar. De nieuwe leden zullen vertrekkend bestuurders Carolijn Ploem en Mark Janssen opvolgen. 

In juni 2024 kondigden Carolijn Ploem en Mark Janssen hun vertrek aan. Mark Janssen verlaat per 1 oktober 2024 het Radboudumc om voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zorginstituut Nederland te worden. Carolijn Ploem heeft bekend gemaakt niet beschikbaar te zijn voor een herbenoeming vanwege een nieuwe professionele koers. Zij blijft op verzoek van de Raad van Toezicht in functie tot 1 januari 2025.

Bertine Lahuis, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘We hebben afgelopen vier jaren het unieke genoegen gehad om met dit bestuursteam onafgebroken te kunnen werken. Mark Janssen heeft met name een enorme bijdrage geleverd aan de verdere digitalisering in ons huis en de NFU en zette een degelijk financieel beleid neer inclusief daartoe ondersteunende programma’s, passend bij de nieuwe organisatie en de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Dankzij de zeer betrokken inzet van Carolijn Ploem op Fit for the Future, het omvangrijke programma waarin we werken aan onze nieuwe organisatie, staan we nu waar we nu staan. Het integraal capaciteitsmanagement, van groot belang voor onze patiĆ«nten en collega’s, staat nu ook stevig in onze organisatie met dank aan Carolijn. Beiden hebben nu weloverwogen besluiten genomen om een nieuwe weg in te slaan. We gaan hen in de Raad van Bestuur missen als professionele collega's en heel fijne teamgenoten.’

Namens de Raad van Toezicht, die toezicht houdt op het Radboudumc en de leden van de Raad van Bestuur benoemt, laat voorzitter Wim van der Meeren weten: ‘We respecteren de keuzes van beide bestuursleden en danken hen beiden alvast voor hun waardevolle bijdrage aan het Radboudumc.’

Bekijk de vacatures

De twee vacatures voor de Raad van Bestuur staan nu online. Het gaat om: 

  • lid Raad van Bestuur met de portefeuille FinanciĆ«n, Bedrijfsvoering, ICT en Huisvesting (per 1 oktober 2024)
  • lid Raad van Bestuur met de portefeuille Organisatie van de Zorg en Human Resources (per 1 januari 2025) 

Voor het Radboudumc begeleidt Chasse Executive Search de zoektocht naar de twee nieuwe collega’s in onze Raad van Bestuur. Bekijk de vacatures en procedure. Solliciteren is mogelijk tot 11 september 2024.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet