Nieuws Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts Jef Mulder

5 september 2024

Op woensdag 4 september ontving KNO-arts Jef Mulder een Koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van gemeente Heumen, Joerie Minses. Deze uitreiking vond plaats in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen tijdens het jaarlijkse congres van de European Academy of Otology & Neurootology (EAONO) waarvan Mulder president is. Jef Mulder is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Jef Mulder

Jef Mulder heeft zich als KNO-arts de afgelopen decennia ontwikkeld tot een nationaal en internationaal expert op het gebied van de oorheelkunde, otologische implantologie en schedelbasischirurgie. Vanuit het hele land worden patiënten met gecompliceerde oorproblemen naar hem verwezen vanwege zijn operatieve en communicatieve vaardigheden. Daarnaast heeft hij meer dan 800 patiënten voorzien van een cochleair implantaat (implanteerbaar hoortoestel voor ernstige slechthorendheid/doofheid) en daarbij een enorme impact gehad op de kwaliteit van leven van deze mensen. Naast deze ‘reguliere’ werkzaamheden in het Radboudumc heeft hij zich ook gericht op training van KNO-artsen in de oorchirurgie die werkzaam zijn in verschillende delen van de wereld.

Zijn collega’s ondersteunen deze Koninklijke onderscheiding en benoemen zijn inzet voor de Nijmegen Ear Surgery Course, waar hij 3D-beelden van de live chirurgie introduceerde. Daarnaast is hij voor de opleiding tot KNO-arts in Nederland en Vlaanderen betrokken als course director van de mini-oren-cursus. Sinds 2006 heeft hij vrijwillige oorchirurgische missies verricht voor verschillende NGO’s, waaronder Eardrop Foundation, Christian Blind Mission, Medics without vacation en AfriKNO.

Het Radboudumc is hem zeer erkentelijk voor zijn enorme inzet en impact op onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg, niet alleen binnen het Radboudumc, maar ook ver daarbuiten.

Over de Koninklijke onderscheiding

De onderscheiding Orde van Oranje-Nassau die Jef Mulder ontvangt, wordt verleend aan iemand die zich lange tijd persoonlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor de maatschappij, de Staat of het Koninklijk Huis.


Het bestuur en de medewerkers van het Radboudumc feliciteren Jef Mulder met deze welverdiende Koninklijke onderscheiding. 

Meer informatie


Maxim Linders

0621401154
woordvoerder

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet