Nieuws Bestuursvoorzitter Bertine Lahuis wint Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap

4 september 2024

Bertine Lahuis, voorzitter Raad van Bestuur, heeft de eerste Jeroen Meijerink Award voor Groen Leiderschap gewonnen. Ze ontving de prijs uit handen van Nicole Meijerink, de weduwe van Jeroen Meijerink die van duurzame zorg zijn levenswerk maakte. Hij was afdelingshoofd Operatiekamers en hoogleraar Innovatieve chirurgie en chirurg in het Radboudumc.

De uitreiking vond plaats tijdens de Duurzame Zorg Conferentie van de NFU en de NVZ. De Jeroen Meijerink Award is een initiatief van Cathy van Beek, Martin Buitenhuis, Zorgvisie, NVZ, NFU, Groene alliantie, Cisco, Rabobank en SeederDeBoer om de transitie van duurzaamheid in de zorg te versnellen. Meijerink was de grondlegger van het Landelijk Netwerk de Groene OK.

Jury unaniem

De jury – bestaande uit Greet Prins, Cornelis Boersma, Jan Kremer, Corinne Ellemeet, Evelyn Brakema en Frank Willem Jansen – koos uit de negen genomineerde ziekenhuisbestuurders een top drie. Lahuis kwam hier, samen met Paulina Snijders (UMC Groningen) en Edwin van der Meer (BovenIJ Ziekenhuis), bij te zitten. De criteria waarop de bestuurders werden beoordeeld, waren leiderschap, impact, schaalbaarheid en innovatie. De jury koos Lahuis unaniem als winnaar.

Markant en eigenzinnig

‘Jeroen was markant en eigenzinnig’, zei Lahuis, die de arts van het Radboudumc goed heeft gekend, bij het aanvaarden van de prijs. ‘Ik denk dat we dat gerust als criterium kunnen toevoegen voor de award: wees eigenzinnig. Maar neem ook dingen van elkaar over. Beter goed gejat dan slecht bedacht, is al vaker tijdens deze conferentie gezegd. Wat we in de afgelopen jaren in gang hebben gezet op het gebied van de verduurzaming van de zorg, was vijftien geleden niet mogelijk geweest. We moeten samen verdergaan.’

We feliciteren Bertine Lahuis met het winnen van de Jeroen Meijerink Award.

Lees het hele bericht op Skipr.nl

Lees ook het interview met Bertine Lahuis en Hugo Touw in Zorgvisie: ‘Duurzaamheid is geen apart hoofdstuk, maar moet een dagelijks onderdeel van onderwijs, onderzoek en zorg zijn’

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet