Nieuws Subsidies van ZonMW voor onderzoekers Marieke Perry en Tim Pelle

3 maart 2023

ZonMw financiert zeven onderzoeksprojecten die vragen beantwoorden binnen de dagelijkse praktijk van de huisartsenzorg, ouderenzorg en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarvan zijn twee subsidies toegekend aan het Radboudumc. De onderzoekers willen de palliatieve zorg en de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren.

Dit zijn de twee projecten:

Palliatieve eerstelijnszorg versterkt met specialistische kennis over eindelevensscenario's

Projectleider: Marieke Perry
Budget: 250.000 euro
Specialistische kennis over ziektetrajecten en eindelevensscenario’s kan huisartsen helpen om palliatieve zorg op tijd te starten. Daarom ontwikkelen en testen de onderzoekers een netwerkmodel voor de uitwisseling van en samenwerking rond deze specialistische kennis, zodat deze beschikbaar komt voor alle huisartsen.
Meer informatie vindt u hier.

Positieve gezondheid voor mensen met een verstandelijke beperking

Projectleider: Tim Pelle
Budget: 250.000 euro
De onderzoekers willen in kaart brengen hoe het concept van positieve gezondheid de medische en de dagelijkse zorg voor mensen met een verstandelijke beperking beter op elkaar kan laten aansluiten.
Meer informatie vindt u hier.

Programma van ZonMw

ZonMw financiert deze projecten vanuit hun programma Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde. Om de behandeling van patiƫnten te verbeteren, financieren ze vanuit dit programma onderzoeksprojecten die vragen uit de dagelijkse praktijk beantwoorden. Doordat artsen in opleiding tot onderzoeker de onderzoeken uitvoeren, dragen ze ook bij aan de academisering van de opleidingen.

Meer informatie


Annemarie Eek

wetenschapsvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet