Nieuws Koningin Máxima brengt digitaal bezoek aan Radboudumc

28 januari 2021

Tijdens de coronaperiode bracht Hare Majesteit Koningin Máxima een online bezoek aan het Radboudumc. Ze sprak verschillende collega's over uiteenlopende onderwerpen (zie onder).

Koningin Máxima sloot het werkbezoek af met een gesprek met dr. Wendy van Zelst, hoofd klinische genetica en coordinator zeldzame aandoeningen. Het onderwerp van gesprek was het project ‘Zorg voor Zeldzaam’. Dit project is gericht op patiënten met zeldzame aandoeningen en wil een bijdrage leveren aan snellere en betere diagnoses en het verbeteren van de toegang tot bestaande therapie of innovatieve therapie.

Kijk hier het gesprek terug met Wendy.

Lees het volledige artikel over het bezoek hier.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Vrouwen ontwikkelen vaker milde variant ziekte van Stargardt

23 mei 2024

Bij de milde vorm van de ziekte van Stargardt, een erfelijke oogziekte, krijgen vrouwen vaker problemen met zicht dan mannen. Dit blijkt uit promotieonderzoek van Stéphanie Cornelis.

lees meer

14de Internationale Congres Myotone Dystrofie brengt hoop voor behandeling Nieuwe inzichten Nijmeegse onderzoekers; Patiëntendag

4 april 2024

Nieuwe ontwikkelingen, behandelingen en onderzoek worden besproken tijdens het 14de Internationale Congres over Mytone Dystrofie (IDMC-14) in De Vereeniging in Nijmegen. Dit 5-daagse congres (9-13 april) sluit op 13 april af met een Patiëntendag voor patiënten met myotone dystrofie en hun naasten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet