Nieuws Demissionair ministers Kuipers en Dijkgraaf op werkbezoek in Radboudumc

15 december 2023

Op donderdag 14 december brachten demissionair ministers Ernst Kuipers van VWS en Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een werkbezoek aan het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender van het Amalia kinderziekenhuis.

De focus van het bezoek lag op de medische zorgtrajecten binnen de transgenderzorg voor adolescenten en de organisatie van de transgenderzorg in Nederland. Hedi Claahsen, voorzitter Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender, vertelde over de ontwikkelingen en de uitdagingen binnen de genderzorg voor adolescenten in binnen en buitenland.

Om met de ministers het brede spectrum van deze zorg te kunnen bespreken, waren vertegenwoordigers van alle disciplines van het transgenderteam kind ruim vertegenwoordigd. Punten als wachtlijsten, lange diagnostische trajecten, de resultaten van het eerder dit jaar gepresenteerde rapport en morele dilemma’s in de organisatie van zorg voor kinderen en adolescenten met gendervragen, kwamen aan de orde.

Er was ook er ruimte om casuïstiek te bespreken en een gesprek te hebben met een ervaringsdeskundige van de Gender Advies Raad (GAR). Ook Bertine Lahuis, voorzitter van de Raad van Bestuur en Jan Peter Rake, directeur Amalia kinderziekenhuis, waren aanwezig.

 

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet