Nieuws Christine Mohrmann Stipendium voor twee promovendi van Radboudumc

28 maart 2023

Sabine Schootemeijer en Nelleke Brouwer van het Radboudumc ontvangen een Christine Mohrmann Stipendium. Zij behoren tot de groep van elf vrouwelijke promovendi die deze beurs ontvangen van de Radboud Universiteit. Doel van het stipendium is de promovendi aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan na de voltooiing van hun proefschrift voort te zetten.  

Het stipendium ter waarde van 5000 euro stelt hen in de gelegenheid om bijvoorbeeld een periode door te brengen aan een universiteit in het buitenland of op een andere manier verdieping aan hun onderzoek te geven.   

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit kent de Christine Mohrmann Stipendia (tot en met 2015: Frye stipendia) sinds 1990 jaarlijks toe aan veelbelovende vrouwelijke promovendi. De elf laureaten van 2023 zijn: Alicia Castro, Carmen Schleijpen, Emmie Hoebens, Klara Raiber, Nelleke Brouwer, Nina de Boer, Michelle Jansen, Sofía Forchieri, Sabine Schootemeijer, Sara Arts en Xinyue Li. 

Nelleke Brouwer – onderzoek naar darmkanker

Nelleke Brouwer richt zich op tumor deposities bij patiënten met darmkanker, groepjes tumorcellen in het vet rondom de darm. In haar promotieonderzoek onderzoekt zij de rol van tumor deposities in de verspreiding van darmkanker door te kijken naar hun biologie. Daarnaast maakt zij de vertaalslag naar de klinische praktijk door de zichtbaarheid van tumor deposities op beeldvorming te onderzoeken, en klinische patiëntdata te combineren met weefselonderzoek door middel van kunstmatige intelligentie. Nelleke zal het stipendium gebruiken om zich aan de universiteit van Oxford verder te ontwikkelen in onderzoeksmethoden en leiderschapskwaliteiten. 

Sabine Schootemeijer – onderzoek naar de ziekte van Parkinson

Sabine Schootemeijer onderzoekt het effect van bewegen bij mensen met de ziekte van Parkinson. Voor haar promotieonderzoek ontwikkelde ze een app die mensen met Parkinson motiveert om meer te bewegen. Op dit moment onderzoekt ze de effectiviteit van deze app in een grote gerandomiseerde klinische studie. Sabine zal het stipendium benutten om met haar samenwerkingspartners in Boston aan haar statistische analyses te werken en een aantal vooraanstaande onderzoeksinstituten in de regio met complementaire expertise te bezoeken. 

Op de foto staat Nelleke Brouwer eerste van links, Sabine Schootemeijer vierde van rechts.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet