Nieuws Gezondheidsgegevens Radboudumc opvraagbaar in Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

8 mei 2023

Alle gegevens over uw gezondheid kunt u zelf verzamelen op één online plek: de zogenoemde Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Op deze plek verzamelt u gegevens van bijvoorbeeld uw huisarts, fysiotherapeut, uitslagen van onderzoek. Ook gegevens die u zelf meet, zoals uw bloeddruk, kunt u toevoegen aan uw PGO. Zo heeft u alle gegevens op één plek. Patiënten met mijnRadboud kunnen ook een deel van hun gezondheidsgegevens opvragen via een PGO.

PGO: een digitale omgeving

Een PGO is een digitale omgeving (website of app) waarin u uw gezondheidsgegevens vanuit verschillende bronnen op één online plek kunt verzamelen, beheren en delen met anderen. Dit kunnen onder andere gegevens over voeding zijn, over medicatie maar ook over uitslagen van medisch onderzoek. De gegevens zijn afkomstig van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis of de fysiotherapeut, maar een patiënt kan ook eigen informatie verzamelen. Al die gegevens kunt u zelf samenbrengen in uw PGO.

Heeft u een actief mijnRadboud-account?

Als u een actief MijnRadboud-account heeft, dan kunt u vanaf nu ook een deel van uw gezondheidsgegevens opvragen via een PGO. Hiervoor moet u zich wel eerst aanmelden bij een PGO-aanbieder.

Welke gegevens kunt u via een PGO opvragen?

  • De Basisgegevensset Zorg (BgZ): dit is de informatie die zorgverleners nodig hebben om u goede zorg te kunnen geven. Bijvoorbeeld naam, geboortedatum, zorgverzekeraar en medische informatie.
  • Correspondentie
  • De resultaten van vragenlijsten die via mijnRadboud zijn ingevuld

Wat is het verschil met mijnRadboud?

MijnRadboud is ons eigen patiëntenportaal waarin u inzage heeft in uw medisch dossier van het Radboudumc. In uw PGO kunt u een deel van uw gegevens van het Radboudumc downloaden. Dit zijn nooit andere gegevens dan dat u kunt zien in mijnRadboud.
In mijnRadboud kunt u meer gegevens inzien dan in een PGO.

Meer informatie over PGO's

PGO’s behoren tot het publieke domein. De verantwoordelijkheid voor de werking van een PGO of voor de kwaliteit van de gegevens die getoond worden, ligt daarom niet bij de zorg of het Radboudumc, maar bij de leverancier van het betreffende PGO. Het Radboudumc is ook niet verantwoordelijk voor hoe de door de patiënt opgevraagde informatie wordt getoond in het PGO. U kiest zelf uw eigen aanbieder van de PGO.

  • U leest meer informatie op pgo.nl.
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe een PGO werkt.
  • Ook Patiëntenfederatie Nederland geeft veel informatie over de PGO en een lijst van PGO-leveranciers. U vindt hier o.a. informatie over veiligheid en gegevensbescherming en het keurmerk MedMij.
  • Heeft u vragen over de gegevens in een door u gekozen PGO? Dan kunt u die stellen aan de betrokken PGO-leverancier.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet