De groep Biomaterials Science and Technology (BST) van de Universiteit Twente heeft een formele academische samenwerkingsovereenkomst getekend met de afdelingen Nefrologie en Fysiologie van het Radboudumc. Deze overeenkomst geeft verdere invulling aan de strategische samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Radboudumc.
Uitwisseling hoogleraren
Als onderdeel van deze overeenkomst zal vanaf oktober 2021 gedurende vijf jaar een wederzijdse hooglerarenuitwisseling plaatsvinden voor prof. Dimitrios Stamatialis (van BST) aan het Radboudumc, en voor prof. Johan van der Vlag (Nefrologie, Radboudumc) en prof. Joost Hoenderop (Fysiologie, Radboudumc) aan het BST.
v.l.n.r.: Joost Hoenderop, Johan van der Vlag en Dimitrios Stamatialis
Succesvolle samenwerking
De teams van de Universiteit Twente en het Radboudumc (onderzoeksthema Nieraandoeningen) zijn de afgelopen jaren succesvol gaan samenwerken in diverse projecten (BIOkid, TURBO, NOVAMEM, NODIAL). Deze strategische overeenkomst en wederzijdse uitwisseling van hoogleraren zullen verdere samenwerking makkelijker maken, vooral op het snijvlak van engineering en biomedische wetenschappen met het oog op klinische vertaling en implementatie. Verder moeten ze de synergie bevorderen binnen huidige initiatieven, zoals het TopFit-thema voor nieraandoeningen, maar ook het creëren van nieuwe initiatieven stimuleren, nationaal en internationaal.
Spin-offs en stages
Onderzoek naar de valorisatie van nieuwe therapieën, producten en hulpmiddelen (IP en spin-off bedrijven) is eveneens een belangrijk onderdeel van de samenwerking. Verder wordt ook het delen van wederzijdse onderwijsactiviteiten, inclusief het faciliteren van stages voor studenten onderzocht.
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer informatie
Meer nieuws

ERC-toekenningen per land, per universiteit en per domein Rathenau Instituut zet gegevens op een rij
5 april 2022 Bij de toegekende subsidies van de European Research Council (ERC) zijn het Radboudumc en de Radboud universiteit een goede Nederlandse middenmoter lees meer
In het Citylab komen wetenschap en publiek samen
28 maart 2022 Het Citylab Nijmegen, een samenwerking tussen het Donders Instituut en het muZIEum, is een onlangs geopend ervaringsmuseum over zien en niet zien. lees meer
De impact van sociale media op het welzijn gedurende de adolescentie
28 maart 2022 Meisjes en jongens zijn op verschillende momenten in de adolescentie mogelijk kwetsbaarder voor de negatieve effecten van sociale-mediagebruik, schrijft een internationaal onderzoeksteam, onder wie Rogier Kievit van het Radboudumc. lees meer
Naar optimale belasting van het kniegewricht bij artrose
24 maart 2022 Een consortium onder leiding van Erasmus MC en met deelname van het Radboudumc heeft bijna 9 miljoen ontvangen van NWO/NWA voor onderzoek naar de optimale belasting van gewrichten bij mensen met artrose. lees meer.aspx?width=674&height=401&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Spreekt Siri straks Fries? Tiende podcast AI for Life
4 maart 2022 Spraakherkenning staat centraal in de tiende aflevering van de podcast 'AI for Life'. lees meer