Nieuws Zet een tattoo voor Hart voor Vrouwen

14 mei 2019

Speciaal voor Hart voor Vrouwen is een tattoo ontworpen. Je kunt de (plak)tattoo kopen voor 1 euro en daarmee onderzoek naar het vrouwenhart steunen. De actie start dinsdag 14 mei.

Dagelijks overlijden 56 vrouwen aan een hart- of vaatziekte. Hart- en vaatziekten zijn nog steeds één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dit komt onder andere doordat verschillen tussen het mannen- en vrouwenhart nog onvoldoende worden herkend.

Tattoo

Koop en zet een tattoo zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar het vrouwenhart en gerelateerde  ziektes kunnen worden opgespoord en – natuurlijk het liefst – voorkomen. Dit kan met de actie die dinsdag 14 mei start. Speciaal voor Hart voor Vrouwen heeft Morrison Schiffmacher, dochter van bekende tattookunstenaar Henk Schiffmacher, een tattoo ontworpen.

Kom dinsdag 14 mei tussen 11.30 en 13.30 uur naar de ruimte vóór het Restaurant in het A-gebouw. Voor 1 euro krijg je zo’n mooie (plak)tattoo en steun je Hart voor Vrouwen. Doe mee en laat zien hoe belangrijk jij het vrouwenhart vindt; van jezelf, je vrouw, je moeder, je dochter, je buurvrouw enzovoorts.

#HartVoorVrouwen

Maak een foto van jou en je Hart voor Vrouwen-tattoo en deel deze op social media (Facebook, twitter, Instagram, LinkedIn enzovoorts), dan gaan we kijken of we het voor elkaar krijgen om deze actie (inter)nationaal bekendheid te geven. Gebruik #HartVoorVrouwen bij deze actie.

Andere actie voor Hart voor Vrouwen

Op 9 mei was de officiële presentatie van het boek Hart voor Vrouwen van Angela Maas, cardioloog. In heldere taal geeft Angela een beeld van het vrouwenhart en de ontwikkelingen en inzichten in dit specialistische vakgebied, mét praktijkvoorbeelden. Ook hiervan gaat een deel van de opbrengst naar Hart voor Vrouwen.

 

 

Meer nieuws


Een jaar corona: de rol van (anti)stolling bij COVID-patiënten

19 mei 2021 COVID-patiënten in het ziekenhuis hebben mogelijk baat bij een extra dosis antistollingsmedicatie, tenzij ze al op de intensive care liggen. De eerste onderzoeken wijzen niet alleen op een lagere kans op trombose, maar ook op een minder ernstig verloop van de infectie met het coronavirus. lees meer

Water als nieuw middel voor hartonderzoek bij pijn op de borst

1 maart 2021 Wetenschappers van het Radboudumc hebben met succes een nieuwe techniek toegepast om oorzaken van pijn op de borst in de kransslagaders van het hart te onderzoeken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet