Nieuws Onderzoek studenten rookvrij terrein bij hoofdingang Radboudumc

21 mei 2019

Per 1 januari 2020 wil het Radboudumc een rookvrij terrein hebben. We kiezen heel bewust voor rookvrij en niet voor een rookverbod. Want we weten dat mensen roken omdat ze verslaafd zijn en dat ze geen overlast of gezondheidsklachten (bij een ander) willen veroorzaken. Daarom willen we patiënten, medewerkers en studenten ook ondersteunen als ze willen stoppen met roken. Want we zorgen voor elkaar.

In dit kader wordt van maandag 20 tot en met vrijdag 31 mei een onderzoek uitgevoerd door studenten van de Radboud Universiteit bij onze hoofdingang. Hiervoor worden tijdelijk bewegwijzering aangebracht en extra schoonmaakwerkzaam-heden uitgevoerd.

Het doel van de studie is om te kijken hoe bezoekers reageren op 'vriendelijke' verzoeken (via bewegwijzering) om op de daarvoor bestemde plekken (rookzones) te roken, zodat de rook geen overlast veroorzaakt voor anderen. Dit doen we vooruitlopend op de verplaatsing van onze rookzones naar de periferie van ons terrein in de loop van 2019.

Kijkt u ook op onze campagnepagina 'Rookvrij. Voor elkaar!' waar u meer informatie kunt vinden over ons rookbeleid, feitjes en weetjes o.a. over de e-sigaret, Stoppen met Roken-begeleiding voor patiënten, medewerkers en studenten en nog veel meer.

U vindt daar ook contactgegevens voor alle vragen en ideeën over roken en stoppen met roken.
Mocht u vragen hebben over het onderzoek, dan kunt u mailen naar Margie.Alders@radboudumc.nl 

  • Medewerkers
  • Intranet