Nieuws Marc Thelen benoemd tot bijzonder hoogleraar Kwaliteit in de medische laboratoriumzorg

27 maart 2019

Klinisch chemicus Marc Thelen is met ingang van 1 maart 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Kwaliteit in de medische laboratoriumzorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. De leerstoel is mogelijk gemaakt door de Stichting Kwaliteitsbewaking Medische Laboratoriumdiagnostiek (SKML).

Marc Thelen (1967) werkt als klinisch chemicus en medisch manager van het klinisch chemisch en hematologisch laboratorium van Amphia Breda. Daarnaast is hij directeur van de SKML. De leeropdracht is ondergebracht bij de afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het Radboudumc. Hiermee willen beide partijen een impuls geven aan de wetenschappelijke ontwikkeling van de kwaliteit van medische laboratoriumdiagnostiek middels onderzoek, onderwijs en benutting van netwerken. Daarbij zal de relatie tussen de meetbaarheid van de analytische kwaliteit van laboratoriumbepalingen en de medische beslissingen die (mede) op basis van hun uitkomst worden genomen centraal staan.

De vooraanstaande positie van de SKML in de wereld van de analytische kwaliteit van medische laboratoriumdiagnostiek, gecombineerd met de enorme schat aan data in de SKML-database en de inbedding van de heer Thelen in (inter)nationale netwerken rondom kwaliteitszorg bieden uitstekende mogelijkheden om die ambities waar te maken.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet