Nieuws Boek ‘Hart voor vrouwen’ van cardioloog Angela Maas

8 mei 2019

Op 7 mei is het boek ‘Hart voor Vrouwen’ verschenen van cardioloog Angela Maas. Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Vrouwen verschillen tot in elke cel van het lichaam van de man en dat heeft ook gevolgen voor gezondheid en ziekte. Dat geldt ook voor het hart.

In haar boek vertelt Angela Maas onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende harstpier en versleten hartkleppen, het ‘gebroken hart’,  hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.

De schrijfster: ‘Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke
meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnoses en vaak verkeerde behandeling leidt.’


Het boek wordt officieel gepresenteerd op donderdag 9 mei, 19.00 uur bij boekhandel Dekker vd Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen. Belangstellenden zijn welkom om deze presentatie bij te wonen.

Het boek geniet nu al populariteit. Op dit moment gaat het boek de tweede druk in.


Angela Maas (1956) is sinds 1988 cardioloog en een pionier in de zorg voor het vrouwenhart. Sinds 2012 werkt zij als hoogleraar cardiologie voor vrouwen in het Radboudumc te Nijmegen. Maas is een voorvechtster voor het vrouwvriendelijker maken van de cardiologie.


Hart voor vrouwen / Angela Maas / € 20,99 / ISBN 978 90 295 3969 2 /
E-book / € 11,99 / ISBN 978 90 295 3985 2 / Verschenen op 7 mei 2019



 

Meer nieuws


Een jaar corona: de rol van (anti)stolling bij COVID-patiënten

19 mei 2021 COVID-patiënten in het ziekenhuis hebben mogelijk baat bij een extra dosis antistollingsmedicatie, tenzij ze al op de intensive care liggen. De eerste onderzoeken wijzen niet alleen op een lagere kans op trombose, maar ook op een minder ernstig verloop van de infectie met het coronavirus. lees meer

Water als nieuw middel voor hartonderzoek bij pijn op de borst

1 maart 2021 Wetenschappers van het Radboudumc hebben met succes een nieuwe techniek toegepast om oorzaken van pijn op de borst in de kransslagaders van het hart te onderzoeken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet