Nieuws
Specifiek ziekenhuisafval Radboudumc voortaan in gerecycled vat
1 maart 2018
Het Radboudumc is enthousiast over het duurzame SZA-inzamelvat en is een van de eerste ziekenhuizen die het binnenkort in gebruik neemt. Lars Backx, stafmederwerker logistieke services van het Radboudumc is enthousiast: “Duurzaamheid is voor ons van groot belang. Uitgangspunt daarbij is om met onze bedrijfsvoering een zo laag mogelijke impact op het milieu te realiseren. Voor de afvoer van het specifiek ziekenhuisafval worden jaarlijks zo’n 25.000 vaten gebruikt. Dit nieuwe SZA-vat - dat deels gemaakt is van ons plastic verpakkingsafval- is zo aanzienlijk minder belastend voor het milieu. En daarmee een concrete invulling van onze duurzaamheidsdoelstelling.”
Het Radboudumc gaat haar specifiek ziekenhuisafval voortaan inzamelen met een afvalvat van gerecycled plastic. Dat levert een aanzienlijke milieuwinst op: de milieu-impact is 57,3 procent lager en de CO2-uitstoot 51,4 procent minder dan een traditioneel vat.
Specifiek ziekenhuis afval (SZA) wordt vanwege strenge veiligheidseisen apart ingezameld en verwerkt. Afvalinzamelaar SUEZ nam in het kader van het Keteninnovatie Programma MVO Nederland - Zorgeloos Afval van Nederland Circulair het initiatief om een duurzaam alternatief voor deze afvalvaten te ontwikkelen. Een duurzame en veilige oplossing waar SUEZ - specialist in afval- en grondstoffenmanagement - verandering in gaat brengen door middel van de introductie van het SZA-vat van gerecycled plastic. Het UN-gecertificeerde specifiek ziekenhuisafval-vat wordt op 1 maart door SUEZ in samenwerking met MAUSER Benelux en QCP geïntroduceerd en is volledig gemaakt van gerecycled plastic afkomstig van plastic verpakkingsafval.Het Radboudumc is enthousiast over het duurzame SZA-inzamelvat en is een van de eerste ziekenhuizen die het binnenkort in gebruik neemt. Lars Backx, stafmederwerker logistieke services van het Radboudumc is enthousiast: “Duurzaamheid is voor ons van groot belang. Uitgangspunt daarbij is om met onze bedrijfsvoering een zo laag mogelijke impact op het milieu te realiseren. Voor de afvoer van het specifiek ziekenhuisafval worden jaarlijks zo’n 25.000 vaten gebruikt. Dit nieuwe SZA-vat - dat deels gemaakt is van ons plastic verpakkingsafval- is zo aanzienlijk minder belastend voor het milieu. En daarmee een concrete invulling van onze duurzaamheidsdoelstelling.”
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws
Vijf vragen over de zero-emissiezone rondom het Radboudumc
3 januari 2025Per 1 januari 2025 gelden voor bedrijfsauto’s, bestelbussen en vrachtwagens die teveel CO2 uitstoten speciale regels op ons terrein.
lees meer