Lucien Engelen, directeur van het Radboudumc REshape Center, heeft ons laten weten het Radboudumc per 1 januari 2019 te gaan verlaten. Lucien Engelen werkte sinds 2007 in het Radboudumc. Hij is de oprichter van het Radboudumc REshape Center, dé kraamkamer van zorginnovaties.
In die functie had hij onder meer een belangrijke rol bij het openstellen van het patiëntendossier, implementatie van beeldconsulten (Facetalk) en stond aan de wieg van vele innovatieve projecten, zoals continue monitoring, aanpassing van het opleidingsprogramma voor artsen en de oprichting van de Health Innovation School. Mede dankzij zijn visie op de toekomst van de zorg en de vorming van het Radboudumc REshape Center, staat het Radboudumc te boek als innovatief huis.Lucien Engelen wil zich gaan richten op de vervolgvraag die de huidige (inter)nationale ontwikkelingen op het vlak van de digitale transformatie in ‘gezondheid’ met zich meebrengen. Engelen: “Ik heb lang veel plezier beleefd aan het werken in een dynamische omgeving als het Radboudumc en daar veel energie van gekregen. En ondanks de ongelofelijke ruimte en steun vanuit de Raad van Bestuur die ik de afgelopen elf jaar kreeg, geloof ik niet dat ik die vervolgvraag het beste volledig vanuit de zorg zelf kan beantwoorden. Nu ook het iLab en de iBoard zijn ingericht om innovaties verder te brengen, is het voor mij tijd om mijn ervaring en netwerk in te zetten om de verbinding te maken tussen de zorg en nieuwe spelers die de zorg dwingen te veranderen”.
Lees hier Lucien zijn volledige blog.
De Raad van Bestuur bedankt Lucien Engelen alvast voor zijn tomeloze inzet en zijn bijdrage aan zorginnovaties. De komende periode wordt gezocht naar een opvolger.
Leon van Halder
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws
Radboudumc 3D Lab en MAINIAC ronden opleidingsprogramma Oekraïense zorgprofessionals af met symposium Kennis delen op het gebied van 3D-techniek en specialistische prothese-revalidatie
10 november 2024Afsluiting van het eerste deel van het opleidingsprogramma Superhumans, waarbij Nederlandse 3D-technieken en revalidatie expertise worden gedeeld met 400 Oekraïense medisch specialisten.
lees meer