Nieuws Sabine Oertelt-Prigione benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care

14 juli 2017

Sabine Oertelt-Prigione is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care aan het Radboudumc. Zij is gespecialiseerd in inwendige geneeskunde en volksgezondheid. Ze is verbonden aan het Instituut voor Gender in Geneeskunde van Charité, Universitätsmedizin in Berlijn, waar ze onderzoek doet naar implicaties van sekse en gender in biomedisch en volksgezondheidsonderzoek. Zij ontwikkelde de eerste systematische database over sekse-en geslachtsspecifieke literatuur en co-redigeerde een van de eerste handboeken over geslachtsgeneeskunde.

Sabine Oertelt-Prigione (1978), studeerde in 2003 summa cum laude af aan de Medical School, University of Milan, Italy (‘Dottoressa in Medicina e Chirurgia’). Daarna volgde zij aan diezelfde universiteit de opleiding tot Specialist in Internal Medicine.
 
Van 2010 tot 2012 studeerde ze aan de University of London/London School of Hygiene and Tropical Medicine, waar ze haar Master of Science (Public Health) behaalde. In 2014 promoveerde zij magna cum laude aan Charité – Universitätsmedizin Berlin op het proefschrift: Pre- and postoperative variables as predictors of gender differences in mortality after aortacoronaric bypass graft. Een jaar later behaalde ze haar Habilitation (tweede promotie/postgraduate teaching license) Internal Medicine.

In 2014 won ze de Max Rubner Prize for Innovations van de Charité Foundation, voor het eerste project op het gebied van seksuele intimidatie in Duitse ziekenhuizen.
 
Prof. Oertelt-Prigione gaat werken binnen de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Ze gaat onderzoek doen naar gendergevoelige patiëntgerichte preventie en naar sociaal culturele aspecten van genderonderscheid in de zorg.

Meer nieuws


1,4 miljoen euro voor verminderen van ziekenhuis­opnames door medicatie

7 januari 2022 Team van arts en ziekenhuisapotheker gaat medicijnen beter afstemmen lees meer

Huisartsgeneeskunde onderzoekt behandeling en aanhoudende klachten COVID-19 Subsidie ZonMw voor drie grote projecten

30 juli 2021 ZonMw heeft in totaal 4,3 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar de behandeling van COVID-19 en de klachten die veel mensen daarna blijven houden (Long COVID). De onderzoeksgroep Huisartsgeneeskunde van de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is mede-aanvrager van deze onderzoeksprojecten lees meer

Henk Schers benoemd tot hoogleraar Regionale netwerkvorming vanuit de huisartsgeneeskunde

14 juli 2021 Onderzoek richt zich op innovaties in de samenwerking tussen zorgverleners van binnen en buiten het ziekenhuis lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet