Nieuws Koos van der Hoeven benoemd tot hoogleraar Medische Oncologie

27 februari 2017

Nieuwe behandelingen
Als hoogleraar Medische Oncologie zal hij zich inzetten voor de introductie van nieuwe behandelingen tegen kanker, het stimuleren van onderzoek naar voorspellende testen voor effectiviteit van kostbare behandelingen en modernisering van onderwijs en opleiding in de oncologie. Daarnaast zal hij de regionale samenwerking op het gebied van de oncologie proberen te optimaliseren.

Koos van der Hoeven (Maasland, 1952) studeerde Biologie (1975) aan de Universiteit Wageningen en Geneeskunde aan de Vrije Universiteit, waar hij in 1981 zijn artsdiploma behaalde. Hij specialiseerde zich op het gebied van de interne geneeskunde en de oncologie in het Andreasziekenhuis Amsterdam, het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis en het VU Medisch Centrum. In dit laatste ziekenhuis was hij chef de clinique van de afdeling Oncologie en bestuurslid van het stafconvent.

Van der Hoeven promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar de waarde van de PET scan bij de diagnostiek en behandeling van borstkanker (Prospects for positron emission tomography in the staging and treatment of breast cancer patients).

Van 1988 tot 2007 was Van der Hoeven als internist-oncoloog verbonden aan het Ziekenhuis Amstelland (Amstelveen), waar hij de laatste jaren ook stafvoorzitter en waarnemend lid van de raad van bestuur was. Vervolgens werkte hij vijf jaar als in het Medisch Centrum Alkmaar, waarna hij in 2012 werd benoemd tot hoofd van de afdeling Medische Oncologie en hoogleraar aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij was vijf jaar voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie en vijf jaar voorzitter van SONCOS. In deze bestuursperiode werd het eerste multidisciplinaire normeringrapport oncologie opgesteld, waarin geformuleerd staat waar ziekenhuizen aan moeten voldoen om de meest voorkomende vormen van kanker te kunnen behandelen. Voor KWF Kankerbestrijding was hij voorzitter van een commissie die twee rapporten uitbracht over de toegankelijk voor nieuwe dure medicijnen tegen kanker.In 2015 kwam Van der Hoeven naar Nijmegen. Naast de eerder genoemde functies in het Radboudumc, is hij hier onder meer (mede-) voorzitter van het Centrum voor Oncologie en voorzitter van de Stichting AYA, die jongvolwassenen (AYA’s) steunt bij hun gevecht tegen kanker.

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet