Nieuws Nominatie VIVA400 2016 categorie Knappe Koppen voor vier Radboudumc - vrouwen

21 oktober 2016

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Op 17 november 2016 zal VIVA voor de 9e keer de jaarlijkse awards uitreiken aan succesvolle, inspirerende en bijzondere vrouwen in Nederland.

Nominatie
De redactie van VIVA selecteert elk jaar 400 succesvolle en inspirerende jonge vrouwen. Nominatie vindt het hele jaar door plaats via binnengekomen aanmeldingen. Ook worden internet en media afgestruind. De prestaties van deze verschillende topvrouwen zijn niet vergelijkbaar en de diversiteit is dan ook groot. De awards worden uitgereikt binnen vijf categorieën (Creatieven, Knappe Koppen, Krachtpatsers, Wereldverbeteraars en Zakenwonders). Al deze vrouwen blinken uit in talent, doorzettingsvermogen en succes en hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen hun vakgebied.

De Radboudumc-kandidaten
Binnen de categorie Knappe Koppen zijn vier Radboudumc – vrouwen genomineerd: Nicole Blijlevens (hoogleraar Hematologie), Marije van Doppenberg-Oosting (labmanager, postdoc), Monique Steegers (anesthesioloog) en Bettina Weigelin (celbioloog, postdoc).

Nicole Blijlevens is hoogleraar Hematologie en ontwikkelde een digitaal platform voor patiënten met chronische myeloïde leukemie (CML): CMyLife (https://www.cmylife.nl/). Hierop kunnen patiënten o.a. online informatie vinden over de behandeling, vragen stellen aan hun hematoloog en op een beveiligd forum ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Zo krijgen patiënten een actievere rol in hun eigen behandeling.

Marije van Doppenberg-Oosting is labmanager en Post-doc Onderzoeker. Voor haar onderzoek naar de chronische ziekte van Lyme ontving zij dit jaar een VENI-beurs van het NWO. Langdurig onbegrepen klachten kunnen komen door chronische Lyme. Het vaststellen van de diagnose kan erg moeilijk zijn. Voor patiënten is dit erg frustrerend. Van[Doppenberg-Oosting hoopt met haar onderzoek de diagnose van chronische Lyme te kunnen verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe testen .

Monique Steegers is anesthesioloog en richt zich op het onderwerp pijn. In Nederland hebben ruim 3 miljoen mensen dagelijks pijn. Samen met haar onderzoeksgroep onderzocht zij op het afgelopen Lowlands festival bij het publiek de relatie tussen pijn en muziek. Meer informatie over dit pijnonderzoek is te vinden op: http://nos.nl/op3/artikel/2126978-lowlands-muziek-bier-en-wetenschap.html en http://nieuws.radboudumc.nl/meer-of-minder-pijn-met-muse/

Bettina Weigerlin is celbioloog en Post-doc Onderzoeker. Zowel in het Radboudumc als in Amerika onderzoekt zij hoe uitzaaiende kankercellen zich door het lichaam verspreiden en hoe afweercellen achter de kwaadaardige cellen aangaan. Immunotherapie is een behandeling tegen kanker waarbij de eigen afweercellen van de patiënt gestimuleerd worden om de kankercellen te doden. Weigerlin bracht het effect van verschillende vormen van immunotherapie in beeld. Kijk voor meer informatie op http://nos.nl/artikel/2071908-afweercellen-als-pacman-achter-kankercellen-aan.html .

Stemmen kan tot 4 november 2016.

Meer nieuws


Nieuwe test voor lymeziekte niet betrouwbaar

15 juni 2022 Amsterdam UMC, RIVM en Radboudumc publiceren studieresultaten in The Lancet Infectious Diseases lees meer

Vaker aanhoudende klachten na ziekte van Lyme

27 mei 2021

Onderzoek van het RIVM, Radboudumc en Amsterdam UMC

lees meer

Is het mogelijk om je pijngrens te beïnvloeden?

15 januari 2021 Pijnonderzoeker Esmeralda Blaney Davidson geeft antwoord bij de Universiteit van Nederland lees meer

Lymepatiënten geven Radboudumc een 8,3

12 april 2019 De jaarlijkse Week van de Teek staat voor de deur. Hierin wordt aandacht gevraagd voor tekenbeten en de ziekte van Lyme. lees meer

Vrouwen minder pijngevoelig door kijken naar pijnlijke film Uitkomsten Groot Nationaal Onderzoek naar pijn

30 november 2017 Vrouwen zijn gevoeliger voor pijn dan mannen, maar kunnen daar iets aan doen door films te kijken of te sporten. Dat blijkt uit het Groot Nationaal Onderzoek naar pijn. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet