Nieuws Opbrengst Nina Simone project voor KOC

20 maart 2006

Op vrijdag 24 maart zal zangeres Maud een cheque overhandigen aan de Stichting Vrienden van het KOC (Kinder Oncologisch Centrum). Het bedrag dat overhandigd wordt is het voorlopig resultaat van het Nina Simone project.

Vrienden van het KOC

De volledige opbrengst van het Nina Simone project komt ten goede aan 'Stichting Vrienden van het KOC Nijmegen'. Het Kinder Oncologisch Centrum (KOC) is onderdeel van de afdeling Kindergeneeskunde van het UMC St Radboud. Op deze afdeling worden kinderen behandeld tegen kanker. De stichting probeert de kinderen op allerlei manieren te steunen.

Nina Simone project

Het Nina Simone project bestaat uit een cd en een concert. De cd 'Greetings from Nijmegen, Nina Simone' is een eerbetoon aan de Amerikaanse zangeres die enkele jaren in Nijmegen heeft gewoond. Aan deze cd verleende meer dan vijftig Nijmeegse muzikanten, waaronder Frank Boeijen en Maud, hun medewerking.

Programma

Vanaf 15.00 uur zijn er op het Theaterplein, naast de overhandiging van de cheque, optredens van onder andere Roline, Paul de Graaf en De Rolero's. Er is ook een goochelaar/clown aanwezig. Het Theaterplein is te vinden op de tweede verdieping van het Gebouw Vrouw & Kind.

Meer nieuws


Meer fietshelmen op en minder hersenletsel door aanpak regionale partners

3 juli 2024

Organisaties slaan de handen ineen om het dragen van een fietshelm te promoten. We zien teveel blijvend hersenletsel, dat is te voorkomen door het dragen van een fietshelm.

lees meer

Levensbedreigende lage suikerspiegel bij baby’s voorkomen met laserlicht LightCure ontwikkelt innovatieve lichttherapie voor zeldzame ziekte

3 juli 2024

Met acht miljoen Europese subsidie gaat een internationaal consortium, gecoördineerd door Radboudumc, onderzoeken of de zeldzame ziekte congenitaal hyperinsulinisme te behandelen is met een innovatieve lichttherapie

lees meer

Schimmels worden gevaarlijker Gezondheidsraad: ernstige bedreiging gezondheidszorg door toename resistente schimmels

2 juli 2024

Steeds meer schimmelinfecties zijn niet meer met medicijnen te behandelen. Deze toenemende resistentie wordt een steeds groter probleem voor patiënten en artsen stelt de Gezondheidsraad in een advies.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet